PRSTI SU JOJ POCRNELI I UMALO OTPALI! Zbog navike polovine Srba, ostala je OSAKAĆENA!
Prsti, Foto: Profimedia

umalo umrla

PRSTI SU JOJ POCRNELI I UMALO OTPALI! Zbog navike polovine Srba, ostala je OSAKAĆENA!

Melinda Jansen van Vuren je konzumirala cigarete od 13. godine, a upravo to je moglo da je košta prstiju

Objavljeno:

Melinda Jansen van Vuren se suočava sa strašnom mogućnošću da joj otpadnu prsti, nakon što jepušila godinama, a kako ističe, za njeno stanje nema leka.

Prsti su počeli da joj plave, pre nego što su postali crni i gangreozni, u roku od par nedelja.

Prvi znak koji je primetila bilo je što su joj ruke postale osetljivije na temperaturu, u oktobru prošle godine. Nakon što su pocrneli, doktori su radili razne pretrage i na kraju dijagnostikovali retko stanje, povezano sa pušenjem.

U pitanju je burgerova bolest, koja uzrokuje da se mali i srednji krvni sudovi začepe i upale. Nakon što je saznala da je njeno stanje povezano sa cigaretama, ostavila je pušenje s kojim je počela kada je imala samo 13 godina, a pušila je čak 15 cigareta dnevno.

Cigarete
foto: Profimedia

Njoj još uvek preti mogućnost da izgubi tri prsta na desnoj ruci, plus jedan na levoj. Za ženu koja je po profesiji manikirka, ovo je posebno teško palo.

- Skoro uopšte ne mogu da koristim ruke. Ne mogu da kuvam, čistim, perem ili četkam kosu, da se kupam. Bol je užasan i konstantan - kaže Melinda.

Doktori su joj rekli da ne mogu ništa da urade kako bi joj pomogli, pa joj jedino preostaje da čeka da jednostavno otpadnu.

- Koliko sam upućena, nema leka. Doktori su se odlučili za auto-amputaciju umesto hirurške amputacije i jednostavno da spreče da se ovo ponovo dogodi.

Melinda sada upozorava ljude da ne konzumiraju cigarete, kako bi sprečila da se još nekome dogodi isto što i njoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.