POČELA JE PRIJAVA ZA NOVU AKCIJU POŠUMLJAVANJA: Održaće se u Titelu i podjednako je važna za svakog od nas!
Ilustracija, Foto: Kurir

prijavi se!

POČELA JE PRIJAVA ZA NOVU AKCIJU POŠUMLJAVANJA: Održaće se u Titelu i podjednako je važna za svakog od nas!

Ova akcija podjednako je važna za svakog od nas

Objavljeno:

Zasadi drvo nastavlja sa akcijom pošumnjavanja!

Počela je prijava za sadnju u Titelu, Bačko Petrovo Selo. Ova akcija podjednako je važna za svakog od nas i održaće se 27, 28, 29. i 30.12.2021.

Podsetimo, treći ciklus projekta „Zasadi drvo“ pod nazivom „Četiri godišnja doba“, zvanično počeo 3. septembra, događajem u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ uz prisustvo partnera projekta, stručnjaka, ambasadora „Zasadi drvo“, poznatih ličnosti i predstavnika medija.

Veliku akciju sadnje zvanično je otvorio potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, a prisutnima su se obratili i: ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, Ana Aleksić, članica uprave Adria Media Group, Svetlana Jovanović Mitić, menadžerka marketinga u kompaniji dm drogerie markt, predstavnici institucionalnih partnera i javne ličnosti. Tim povodom organizovana je izložba „Umetnost prirode“ slikara Đorđa Stanojevića.

U narednih sedam meseci planirana je sadnja 200.000 sadnica širom Srbije i nastavak aktivnosti u cilju informisanja i edukacije, a čiji je primarni cilj promena navika građana. Teme koje će biti u fokusu projekta ove sezone su: biodiverzitet, značaj povezanosti čoveka sa prirodom i važnost edukacije i informisanja javnosti o očuvanju i zaštiti prirode.

Pridružite se velikoj zabavi koja je planirana u trećoj sezoni projekta „Zasadi drvo“. Čekaju nas brojne aktivnosti – dokumentarni filmovi, aktivacije za najmlađe, nedelje sadnji, razne vrste radionica za sve ljubitelje prirode i još dosta toga.

Da podsetimo, u prvoj godini akcije „Zasadi drvo“ postavljen je rekord time što je u jednom danu posađeno više od 51.000 sadnica, dok je naredne, 2020. godine zasađeno više od 100.000 sadnica širom Srbije i prikupljeno 1,5 tona semena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.