PROJEKAT ZASADI DRVO Ministar Nedimović: Za čitav ekosistem šume su pluća i organ koji sve pokreće
Ministar Nedimović, Foto: AMG

sjajne vesti

PROJEKAT ZASADI DRVO Ministar Nedimović: Za čitav ekosistem šume su pluća i organ koji sve pokreće

On kaže da je sadnja drveća prva linija odbrane od poplava

Objavljeno: 14:53h

Projekat „Zasadi drvo“ dobio je svetsko priznanje u okviru Global Media Awards u kategoriji Angažovanje zajednice. Pokretači akcije, Adria Media Group i dm drogerie markt, i institucionalni partneri saglasni su da ovo priznanje pripada građanima Srbije koji su se uključili i omogućili da se ispiše istorija sadnjom više od 51.000 stabala u jednom danu.

Povodom lansiranja ZASADI DRVO 2020, organizovano je gostovanje predstavnika organizatora i institucionalnih partnera projekta u emisiji Puls Srbije na Kurir televiziji.

O značaju ove akcije, ali i o potrebama i planovima za očuvanje prirode i prelazak na zelenu ekonomiju govori Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

- Od prvog trenutka kada je AMG pozvao ministarstvo da učestvuje mi smo se odmah odazvali. Vaš medij je jedna od najznačajnijih platformi da širimo ovu akciju. Priča o ekosistemu za nas je još od drugorazrednog značaja. Važno je da istrajete u ovom vašem putu - kaže Nedimović.

On kaže da je sadnja drveća prva linija odbrane od poplava.

- Nešto više od 5 odsto Vojvodine se nalazi pod šumama, Kikinda na krimer nema ni jedan posto. Urbanizacijom je to stavljeno u drugi plan. Šume smo stavili u neki drugi plan. Bez pluća niko ne može, za čitav eko sistem šume su pluća i organ koji sve pokreće.

On kaže da sa aspekta Srbije ne stojimo loše, ali da je situacija loša na području Vojvodine, i da se država trudi da reaguje na terenu.

- Ako bismo uspeli za svakog stanovnika uspeli da zasadimo po jedno drvo napravili bismo veliku stvar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.