ZASADI DRVO ZA BUDUĆNOST DECE: U Pančevu 3.000 SADNICA na više lokacija u gradu!
Zasadi drvo, Foto: Kurir.rs

zasadi drvo

ZASADI DRVO ZA BUDUĆNOST DECE: U Pančevu 3.000 SADNICA na više lokacija u gradu!

Ovom akcijom ozvaničen je početak sađenja više od 3.000 sadnica na više lokacija u gradu

Objavljeno:

U Pančevu je danas počela akcija “Zasadi drvo” na kojoj je učestvovalo više od hiljadu građana. Pozivu gradske uprave odazvale su se javne ličnosti, sportisti, glumci...

Oni koji su zbog obaveza bili sprečeni da danas budu na keju putem video poruke uputili su podršku akciji. Sadnja je simbolično počela u podne, u Parku prijateljstva. Kej je danas bio prepun i dece koja su simbolično pustila balone u znak početka najveće akcije sadnje drveća u Srbiji tokom samo jedne sezone.

Ovom akcijom ozvaničen je početak sađenja više od 3.000 sadnica na više lokacija u gradu. Pored sadnica tuja, crnog bora i javora, biće posađene i sadnice breza, jasena, lipa i platana. Cilj ove akcije je, po oceni javnih ličnosti, rekreacija, boravak u prirodi uz malo šetnje, očuvanje i unapređenje zaštite šuma i životne sredine, kao i o pokretanje volonterskog duha da se svi kao i građani Pančeva uključe u ovu akciju i daju doprinos da Srbija za određeno vreme dostigne ciljanu šumovitost od 40 procenata.

foto: Kurir.rs

Da su šampioni i kada su u pitanju akcije ozelenjivanja grada dokazali su i Slobodan Bitević, svetski šampion u karateu, Anja Crevar, juniorska šampionka Evrope u plivanju, Žikica Milosavljević, slavni srpski rukometaš i trener, Vuk Vučković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva, glumci Milenko Pavlov i Nenad Heraković, Dejan Trifunović i KUD "Stanko Paunović", najbolji koreograf i folklorni ansambl u Srbiji, Dušan Borković, šampion Evrope u automobilizmu, Zoran Gajić.

Zatim predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, svetski stručnjak i osvajač zlatne medalje na Olimpijadi, Ivan Milivojević, trener kluba "Sportiko", članovi AK Tamiš osvajači više od 50 medalja na takmičenjima i trener Zoran Kocić, Sportski savez Pančevo, kao i mnoga druga kulturno-umetnička društva, udruženja, srednje i osnovne škole.

Dušan Borković šampion Evrope u automobilizmu, istakao je da bi svaki građanin trebalo da da svoj doprinos i pomogne da Pančevo bude još lepše i zelenije. Juniorska šampionka Evrope u plivanju Anja Crevar putem video poruke pozvala je sugrađane da se vrate u detinjstvo, prirodi i da zasade svoje drvo za decu i mlade. Glumac Nenad Heraković kaže da se rado odazvao pozivu Gradske uprave Pančevo jer se privatno bavi i poljoprivredom i voli prirodu, i više puta do sada je sadio drveće.

foto: Kurir.rs

Gradonačelnik Pavlov: Sadnja deo želje da rebrendiramo Pančevo - Želimo javnosti da prikažemo da nam je kvalitet vazduha i kvalitet životne sredine važan. Kvalitet vazduha je mnogo bolji nego što je bio u prethodnom periodu i zbog velikih investicija u industrijskim zonama. Želimo da damo primer i pružimo dodatni napor da Pančevu udahnemo novi kiseonik kroz sađenje 3.000 sadnica. Drago mi je što se akciji odazvao veliki broj građana,. Ova akcija je pokazala da smo prepoznali potrebu ljudi da se poveća broj zelenih površina u Pančevu, rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

- Prvi put mi je da podržim ovakvu veliku akciju sadnje drveća i posebno mi je drago što je bilo prisutno mnogo dece. Voleo bih jednog dana kad porastu da nastave sa sadnjom drveća, a nadam se da smo mi danas dali lep primer kako se treba baviti ekologijom i zaštitom životne sredine. Lep je osećaj biti deo ovakve priče, rekao je Heraković.

Žikica Milosavljević, slavni rukometaš kaže da je ova akcija važna za budućnost naše dece. - Na nama je da učimo decu kako da čuvaju drveće i kako da povećavaju površine pod zelenilom, rekao je Žikica Milosavljević.

foto: Kurir.rs

Glumac Milenko Pavlov kaže da je pošumljavanje samo prvi korak u uređenju Pančeva. - Ja u Pančevu imam dvorište, zasađene po dve višnje, trešnje, šljive, kajsije. Nekad je bilo pravilo kad isečeš jedno drvo zasadi dva, trudim se da se držim toga i da svake godine zasadim nekoliko stabala, rekao je Milenko Pavlov.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.