ŠTA MENI DRVO ZNAČI - Nina Kotlajić VII 2
Nina Kotlajić, Foto: Promo

zasadi drvo

ŠTA MENI DRVO ZNAČI - Nina Kotlajić VII 2

Zato molim sve ljude planete da ga štite i ne seku jer ne želimo pustinje, hoćemo šume i zato dajmo drveću život da raste, lista i cveta

Objavljeno:

Nina Kotlajić VII 2

OŠ „ Ivo Lola Ribar“ Aleksandrovac

ŠTA MENI DRVO ZNAČI

Drvo... život koji se radja,živi i umire,baš kao i mi. Od tako malenog stabla sa po kojom žilicom u korenu i tek po nekom slabašnom grančicom u zemlji počinje da živi i pušta korene svog života.

Godine prolaze... i ono raste da i ne primetim kada je pružilo grane,kada je obuklo slojevevitu dugačku suknju koja ga od hladnoće štiti. Samo kada Sunce raširi svoje zrake ono me prijatnim hladom načini nekom uvaženom i pruži da uživam u tišini punoj neke čudesne moći. Tada kao da dišem punim plućima i kao da osećam miris prirode, dodir vetra koji struji izmedju drveća.

Ono kao i mi stvara svoju porodicu i svoj dom. Ljubav prema njemu čini ga lepšim... više lista,širi okolo svoje grane i cveta baš kao i mi. Mi gradimo svoju kuću od temelja do krova a ono od korena do šume u kojoj se radjaju nove biljke, životinje i ljudi.

Opire se olujnim vetrovima,hladnim zimama koje godinama pokušavaju da ga slome, ali ono i dalje ćvrsto stoji na zemlji i ne da da ga slome. Kada je kiša štiti nas svojim razgranatim krošnjama kao kišobran da ne pokisnemo, i kad je sneg pahuljicama pruža da ga okite i učine snežnim i bajkovitim.

Čudo prirode ga stvara, od korena raste, od drveta cini šumu a od šume planinu, koja odiše svežinom vazduha izmedju kojih drveća dodiruju prirodu, ogledaju zrake sunca i pružaju radjanje novog života... čudo koje je za mene tako stvarno,a ipak necujno,neopisivo,nedodirljivo.

Lomi se i bori i ne da prirodi da ga uništi... Zato molim sve ljude planete da ga štite i ne seku jer ne želimo pustinje, hoćemo šume i zato dajmo drveću život da raste, lista i cveta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.