ŠTA MENI DRVO ZNAČI - Miona Petrović
Zasadi drvo, Foto: Printscreen

konkursi

ŠTA MENI DRVO ZNAČI - Miona Petrović

Jedno drvo je kao jedan čovek, a jedna šuma kao jedno naselje.

Objavljeno:

Jedno drvo je kao jedan čovek, a jedna šuma kao jedno naselje.

Kao što čoveku ne prija kada ga neko udara, povredjuje i stvara mu bol, tako ni drvetu ne prija kada neko urezuje svoje ime na njemu ili mu lomi grane. Mislim da drveće, kao i ljudi voli društvo i da mu prija kada se okupimo ispod krošnje velike lipe u školskom dvorištu ili kada se sa svojom sestrom i braćom penjem po granama kajsije u dekinom dvorištu. Tako se i drveće igra sa nama, a zahvaljuje nam na društvu debelom hladovinom koju pravi ili ukusnim voćkama koje radja.

Ako zapalite jedno drvo zapalili ste celu šumu.Ugrozili ste svoj i život drugih ljudi. Kada smo bili na rekreativnoj , na Goču,došli smo u vreme sezone sečenja šuma i puno stabala je tužno ležalo po zemlji. Tada nam je učiteljica pokazala puno korsinih znakova koje nam drveće daje – ono je naš putokaz kada se izgubimo u pririodi, a naučili smo i kako da saznamo koliko neko drvo ima godina.

Zahvaljujući drveću mi dišemo, dobijamo kiseonik. Drveće pravi i čisti ono bez čega ne mozemo da živimo – vazduh. Zato treba da cenimo drveće i šume. Isekli ste jednu šumu, ugrozili ste jedno naselje.

ZASADIMO DRVEĆE I BRINIMO O NAŠOJ PLANETI !!!

Miona Petrović OŠ Dragan Lukić, IV/2 Beograd


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.