NAPISALA MI JE DA SMRT NE POSTOJI, DOK JE ČEKALA HEMIOTERAPIJU... Emotivan govor doktorke Isidore Bjelice
Komemoraciju je vodila voditeljka Ksenija Vučić, koja je na početku pozvala sve na minut ćutanja, Foto: Printskrin

i kamen bi zaplakao

NAPISALA MI JE DA SMRT NE POSTOJI, DOK JE ČEKALA HEMIOTERAPIJU... Emotivan govor doktorke Isidore Bjelice

Nakon komemoracije, danas u 16:15 Isidora će biti kremirana na Novom groblju u Beogradu

Objavljeno:

Govor na komemoraciji Isidori Bjelici, spisateljici koja je u sredu, 5. avgusta, preminula nakon duge borbe s rakom, održala je njena doktorka i prijateljica iz detinjstva, Dragana Papić Grujić.

- Isidora je bila najveći intelektualac, najviše smo od Isidore učili o ljubavi, zalagala se da se ljubav kao predmet uvede u škole. Bila je borac. Među našim zadnjim prepiskama napisala mi je da smrt ne postoji, da je to premeštaj. Bila je vanvremenska, vanserijska, bila je apsolutno svoja, ali u isto vreme naša - rekla je Dragana Papić Grujić, dok su se u sali čuli jecaji.

- Imala je vremena uvek za prijatelje, dok je čekala hemioterapiju ona je mene tešila i davala mi nadu. Volela je da se druži i da se zabavlja. Isidora je jako volela pesmu "Ivanova korita", gde jedan stih kaže "ne pomažu ni lekari ni travari", a mi smo pevale "ne pomažu ni lekari ni šamari". Ovo je nije "zbogom", ovo je "doviđenja". Volim te Isidora i hvala ti što si bila moja prijateljica - rekla je Isidorina lekarka i dugogodišnja prijateljica, na komemoraciji u Sava centru.

Komemoraciju je vodila voditeljka Ksenija Vučić, koja je na početku pozvala sve na minut ćutanja. Nakon govora doktorke Papić Grujić, sin Isidore Bjelice, Lav Pajkić, pozvao je sve da se poslednji put oproste od njegove majke danas u 16:15 na Novom groblju, gde će Isidora biti kremirana.

Isidora Bjelica preminula je nakon sedam godina duge borbe sa rakom, a poslednja dva meseca života provela je kod roditelja Nevenke i Dimitrija u bloku 45, u ulici Jurija Gagarina.

Nakon komemoracije, danas u 16:15 Isidora će biti kremirana na Novom groblju u Beogradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media