DESKO JE DANAS PREMINUO, ALI JE OSTAO DOKUMENTARAC O NJEGOVOM ŽIVOTU: Sve od dečačkih dana, do dolaska u Beograd!
Foto: Marina Lopicic

tuga

DESKO JE DANAS PREMINUO, ALI JE OSTAO DOKUMENTARAC O NJEGOVOM ŽIVOTU: Sve od dečačkih dana, do dolaska u Beograd!

Snimanje dokumentarnog filma "Život je mjuzikl" o glumcu i reditelju Desimiru Stanojeviću Desku pratio je život poznatog glumca od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli pa sve do starosti.

Objavljeno:

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović razgovarao je u razgovoru sa filmskom ekipom, podržao snimanje i kao i Grad Niš svojim pokroviteljstvom i obezbeđivanjem lokacija za snimanje.

- Film nije samo o meni nego o mjuziklu kojim se ja jedini iz Niša bavim. Želja mi je da dve predstave dovedem u Niš, prošli put je to bio "Violinista na krovu" prvi mjuzikl u istoriji grada, a evo sad decembra meseca premijera drugog mjuzikla koji radim "Cigani lete u nebo" time neku svoju misiju širenja mjuzikla kroz Srbiju omogućavam - kaže Stanojević.

Film je bio prikazan na Filmskim susretima 2018. godine.

- Siguran sam da će ovo biti još jedna fenomenalna priča o gradu i samom Desku, koji je stari Nišlija, Palilulac, čovek koji se skoro 50 godina bavi filmom, mjuziklom i uopšte umetnošću. ideju sam dobio gledajući njegove predstave u kojima on prosto briljira i bio sam jako ponosan što je Desko iz Niša, što je naš sugrađanin i mislim da definitivno zaslužuje jedan ovakav film o njemu i svemu onome što je radio i danas radi - kaže Paunović direktor City Marketing Centra.

Glumac Desimir Stanojević rođen je u Nišu, igrao je u niškom Narodnom pozorištu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta "Treća polovina"i tvorac prvog mjuzikla "Violinista na krovu" u istoriji Niškog pozorišta. Glumio je u nekoliko filmova i serija, a njegova najzapaženija uloga bila je u seriji "Srećni ljudi", kada je igrao lik Vukašina Golubovića.

Preminuo je dana, 10. marta. 2020. godine u Beogradu, gde je živeo sve do smrti.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.