TUGA! Preminula Biljana Sedlar!
Ljiljana Bogoeva Seldar, Foto: Savez komunisticke omladine Jugoslavije SKOJ

tragično

TUGA! Preminula Biljana Sedlar!

Ispraćaj pred kremaciju će biti na Novom groblju u četvrtak 30. januara u 10:30

Objavljeno:

Profesorka Ljiljana Bogoeva Seldar je bila veliki prijatelj Nove komunističke partije Jugoslavij i Saveza komunističke omladine Jugoslavije.

Rado se odazivala učešću u mnogim manifestacijama i aktivnostima koje smo organizovali, poput mitinga, akcija solidarnosti, svečanih akademija, komemorativnih skupova, antifašističkog kampa i drugo, kojima je ona uvek davala poseban ton, svojom erudicijom, širokoumnošću, svestranošću, uvek interesantnim informacijama, ali možda i još više čeličnom voljom i optimizmom revolucionara, borca s velikim srcem.

Ona je ostavila veliki trag na formiranje velikog broja revolucionara, a njena beskompromisna borba je bila insipracija za sve progresvine ljude u Srbiji. Ona je na put izvela ogroman broj studenata, među kojima je važila za omiljenu profesorku. Ljiljana Bogoeva Sedlar je uvek stajala u prvim borbenim redovima i za nju nisu postojale prepreke.

Ljiljanu Bogoevu Sedlar, pamtićemo kao beskompromisnu antifašistkinju, antiimperijalistkinju i borca za humaniji i pravedniji svet. Ona će ostati primer našem članstvu kako se bori za svoje ideale i na koji način se brane pravedni principi humanosti. Ispred našeg članstva izražavamo veliko i duboko žaljenje zbog nenadoknadivog gubitka. Porodici izjavljujemo najdublje saučešće. Svima će nam nedostajati naša draga profesorka. Neka joj je večna slava i hvala!

Ispraćaj pred kremaciju će biti na Novom groblju u četvrtak 30. januara u 10:30.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.