ISTOG DANA KADA I NEDA ARNERIĆ, PREMINULA SUPRUGA BATE STOJKOVIĆA: Voleli su se punih 35 godina!
Foto: Printscreen

TUGA

ISTOG DANA KADA I NEDA ARNERIĆ, PREMINULA SUPRUGA BATE STOJKOVIĆA: Voleli su se punih 35 godina!

Olga Stojković, legendarna inspicijentkinja Ateljea 212 i supruga Danila Bate Stojkovića, preminula je 10. januara u Beogradu, posle duge i teške bolesti, objavilo je Pozorište Atelje 212.

Objavljeno:

Bila je svedok i učesnik najznačajnijih trenutaka stvaranja beogradske pozorišne scene.

- U Pozorištu Atelje 212 provela je ceo svoj radni vek, radeći na preko 90 predstava, među kojima su: "Кralj Ibi", "Rado ide Srbin u vojnike", "Maratonci trče počasni krug", "Radovan Treći", "Čudo u Šarganu", "Buzdovan", "Кorešpodencija", "Noć tribada", "Audijencija/ Vernisaž", "Кosančićev venac 7", "Sveti Georgije ubiva aždahu", "Кneginja iz Foli-Beržera"… - navodi se na sajtu pozorišta.

Olga je više od tri decenije bila životni saputnik i podrška velikog Bate Stojkovića, ali i njegova jedina ljubav.

- Pred oltar smo stali tek kada se razboleo, a formalnost braka nam ništa nije predstavljala. Bilo je vrlo naporno pratiti ga. Bata je bio veoma privržen porodici, za njega je kuća bila najvažnija na svetu, mada je, moram reći, dugo živeo bećarskim životom. Ali, kad je rešio da se skući i smiri, onda je to poštovao. Govorio je: "Kuća ni zbog čega ne sme da trpi.” Veoma je poštovao tradicionalne vrednosti, slavio slavu i Božić i veoma brinuo o braći i sestrama – ispričala je Olga Stojković u jednom intervjuu.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.