VELIKI ALEK, MISTER KO, PRINC VULIJANT, I OVA DVOJICA: Srpski političari kao strip junaci! (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

urnebesno!

VELIKI ALEK, MISTER KO, PRINC VULIJANT, I OVA DVOJICA: Srpski političari kao strip junaci! (FOTO)

Malo smo se poigrali - naše poznate političare pretvorili smo u strip junake!
Objavljeno:

Ukoliko imate više od 20 godina velike su šanse da ste odrastali uz njih.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Stripovi su obeležili naša detinjstva. Svi mi poistovećivali smo se sa strip junacima.

Komandant Mark, Blek Stena, Zagor, Princ Valijant - oni su bili junaci svakog klinca.

Današnji mališani danas odrastaju uz razne Teletabise, ali i skupštinski cirkus. Na malim ekranima face političara ne mogu da zaobiđu ni najmlađi.

Zato smo se malo poigrali. Naše poznate političare pretvorili smo u strip junake! Pogledajte koji političar je dobio koju ulogu i kako bi koji izgledao kao strip junak:

Veliki Alek, Profesor Babultis i Dr Rodi

Pošto je SNS najjača stranka, a Veliki Blek je bio najjači junak, pa se isto bori za pravdu, kao i Aleksandar Vučić, ovde nije bilo dileme (a još su im i imena slična). Simpatični debeljko koji se muva oko glavnog junaka nije mogao biti niko drugi nego Zoran Babić, a "mali od palube" je, naravno, Neša iz Beograda - Nebojša dr Stefanović.

foto: Espreso.co.rs

Princ Vulijant

Kao što se Valijant borio protiv Huna vitlajući moćni mač Flamberge, tako se i Aleksandar Vulin već decenijama bori protiv raznih izdajnika i nevaljalaca. Verovatno negde u šteku ima moćni mač Flamberge. U jednom trenutku je imao i frizuru kao Valijant.

foto: Espreso.co.rs

Komandant Šule

Kako pronaći najlepšeg, najzgodnijeg, najmudrijeg i fizički najsnažnijeg političara, i dati mu ulogu komandanta Marka? Jedini na našoj političkoj sceni koji misli da je sve ovo što smo nabrojali je Dragan Šutanovac, pa ovde nije bilo teško odabrati.

foto: Espreso.co.rs

Mali Fantom

Pojavljuje se noću, pod maskom, u tišini noći radi razne opasne poslove... Ovo je čuveni strip junak Fantom. Pa... Mislili smo da faca Siniše Malog baš lepo pristaje ovom junaku. Šta vi mislite?

foto: Espreso.co.rs

KingPalma

Bili smo u nedoumici da li uopšte da montiramo facu Dragana Markovića Palme umesto face Kingpina, zloće iz "Spajdermena". Njihove fizionomije i biografije su toliko slične da čovek počne da postavlja neka pitanja sebi samom...

foto: Espreso.co.rs

Mister Ko

Od svih naših političara, Vojislav Koštunica je nekako najsličniji Džeromu Drejku, poznatijem kao Mister No. Kao i Drejk, i Koštunica je buntovnik protiv sistema, anti-heroj koji vam je na kraju stripa ipak simpatičan iz nekog razloga. Kao što i Mister No ima drugara kojeg zovu Esse-Esse iz nekog razloga, i oko DSS su se vrzmali ranije razni Esse-Esse... Samo smo morali zbog Vojine poslovične neobaveštenosti da ga preimenujemo malo...

foto: Espreso.co.rs

Džeremaja Kurdi

Rasne tenzije rasturaju Sjedinjene Države, svet postaje postapokaliptična močvara očaja i razaranja. Džepovi civilizacije još uvek postoje, dok svetom upravljaju moćnici skriveni u hi-tech tvrđavama... U ovom haosu svoj život žive naš junak Džeremaja i njegov najbolji prijatelj Kurdi... Pošteni altruista Džeremaja i njegov saputnik, oportunista i bitanga Kurdi. Jasno vam je, Vuk Jeremić (da ne kažemo Džeremić) je sinteza ova dva lika.

foto: Espreso.co.rs

Dačo Kofertano Slobez i Mirinez i Gonzales i njegov prijatelj Antor

Oni žive u močvari Darkvud i veliki su borci za slobodu. Veliki šmeker Antor i njegov mali uvek gladni prijatelj Dačo Kofertano Slobez i Mirinez i Gonzales. Zajedno su prošli kroz najveće neprilike i krize, i najneverovatnije avanture, i pobedili sve neprijatelje. I ostali su živi i zdravi, mada nam se 100 puta činilo da će da ugase. Svaka sličnost sa Ivicom Dačićem i Aleksandrom Antićem je neverovatna.

foto: Espreso.co.rs

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.