JAČANJE BILATERALNE SARADNJE: Aleksandar Vučić razgovarao sa predsednikom Irana
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Instagram / buducnostsrbijeav

TELEFONSKI RAZGOVOR

JAČANJE BILATERALNE SARADNJE: Aleksandar Vučić razgovarao sa predsednikom Irana

Vučić je izdvojio oblasti sa velikim mogućnostima za saradnju, poput poljoprivrede i prehrambene industrije, kao i različite proizvodne delatnosti, građevinarstvo, rudarstvo i energetiku i informacione tehnologije, kao i obrazovanje, kulturu i sport, dodaje se u saopštenju predsedništva Srbije

Objavljeno:

Predsednici Srbije i Irana, Aleksandar Vučić i Ebrahima Raisi založili su se danas u telefonskom razgovoru za jačanje bilateralne saradnje, saopštio je Vučićev kabinet.

Raisi je rekao da će Iran ostati dosledan poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nastaviti da u tom smislu podržava zemlju u medjunarodnim organizacijama.

Potvrdio je opredeljenje Irana da razvija svestrane odnose sa Srbijom i zahvalio Vučiću za angažovanje na razvoju bilateralne saradnje, navodi se u saopštenju.

Vučić je u razgovoru istakao da je Srbija zainteresovana da sa Iranom razvija saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes.

Izrazio je nadu da će ova godina, kada dve zemlje obeležavaju 85 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, obilovati dobrim primerima saradnje i češćim kontaktima dveju strana.

Vučić je izdvojio oblasti sa velikim mogućnostima za saradnju, poput poljoprivrede i prehrambene industrije, kao i različite proizvodne delatnosti, građevinarstvo, rudarstvo i energetiku i informacione tehnologije, kao i obrazovanje, kulturu i sport, dodaje se u saopštenju predsedništva Srbije.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.