VEHABIJE VREBAJU: Kako je uhapšeni Srbin vehabija planirao teroristički napad u Knez Mihailovoj?
Silvija Slamnig, Foto: Promo

usijanje

VEHABIJE VREBAJU: Kako je uhapšeni Srbin vehabija planirao teroristički napad u Knez Mihailovoj?

Da li ima opasnosti da se planirani napad na Knez Mihailovu ponovi? Kako se finansiraju i gde su im najveća žarišta u ovom regionu?

Objavljeno:

Srbin vehabija Igor D. uhapšen je nakon saznanja da je bio administrator jedne grupe na internetu koja je pozivala na džihad, sveti rat kod muslimana. Prethodno, 2017. godine on je već završio u zatvoru zbog planiranja terorističkog napada u centru Beograda! Tada je, kako su pisali mediji, planirao da otme kamion i da njime uleti u Knez Mihailovu uliicu, najprometniju pešačku zonu, i da tako pregazi što više ljudi.

Tada je policija sprečila tragediju, a koliko je plan bio ozbiljan pokazalo je i to što su operativci pretresom njegovog stana našli mape i uputstva za izvođenje ovog terorističkog napada. Kako je ovaj opasni vehabija, uprkos otkrićima, tada ostao na slobodi? Kako vrebaju ovi verski ekstremisti? Kakve instrukcije primaju od radikalnih islamista sa istoka? Da li ima opasnosti da se planirani napad na Knez Mihailovu ponovi? Kako se finansiraju i gde su im najveća žarišta u ovom regionu?

Gosti Usijanja:

prof. Miroslav Bjegović, Fakultet za studije bezbednosti

prof. Milan Petričković, Fakultet političkih nauka

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte Usijanje od 19.20 na Kurir televiziji!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.