SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ KAKVU NE ZNATE: Zbog OVE noći sam napustila Hrvatsku! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

espreso intervju nedelje

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ KAKVU NE ZNATE: Zbog OVE noći sam napustila Hrvatsku! (VIDEO)

O isključenju iz stranke, o nadimku "ćirilična Kolinda", ali i planovima za budućnost za Espreso je govorila doskorašnja liderka DSS

Objavljeno: 10:16h

Sanda Rašković Ivić, jedina je žena koja je vodila neku političku stranku u Srbiji. A onda su je "uklonili". Rođena je u Zagrebu 1956, odrasla je u Šibeniku, medicinu je diplomirala u Zagrebu, a doktorirala u Beogradu, i član je svetskog udruženja psihoterapeuta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bila je komesarka za izbeglice Republike Srbije, načelnik bolnice "Laza Lazarević", poslanik u Skupštini SCG, bila je ambasadorka u Rimu i još mnogo toga. Između ostalog i predsednica DSS. Sada je profesor psihijatrije na Visokoj strukovnoj školi zdravstvenih studija i to je ono od čega živi, jer je iz stranke koju je uvela u parlament - izbačena.

Predsedništvo DSS isključilo je svoju dugogodišnju funkcionerku i narodnog poslanika iz svojih redova pošto je odbila da primeni odluku rukovodstva da izbaci Đorđa Vukadinovića iz stranačkog poslaničkog kluba.

Od tada radi kao samostalni poslanik u parlamentu.

foto: Fonet

Sanda je bila gost naše redakcije i u emisiji Espreso intervju otkrila šta se zapravo dogodilo u vezi njenog izbacivanja iz stranke, kako se osećala zbog toga, ali smo se dotakli i prošlosti: kako je i zašto napustila Hrvatsku.

Pogledajte ceo intervju:

Isključeni ste iz DSS, stranke koju ste uveli u parlament? Šta se dogodilo, kome je smetala jaka Sanda i ono što ste napravili od DSS?

- To ćete morati da pitate one koji su me isključili. Za mene je to već prošlost koju sam pokopala. Kada bih rekla da mi je bilo svejedno, lagala bih. Bilo mi je bolno, bila sam tužna, zgranuta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.