SRBI SA KOSOVA KRENULI U PROTEST: Nose transparente, evo gde su se UPUTILI
Ilustracija, Foto: Printscreen

KIM

SRBI SA KOSOVA KRENULI U PROTEST: Nose transparente, evo gde su se UPUTILI

Iako je Rik dono odluku da građani sa prostora Kosova i Metohije mogu glsati u Kuršumliji, Raški, Vranju i Novom Pazaru, žitelji severne Mitroivce okupili su se jutros u znak protesta što im je onemogućeno da glasaju na prostoru KiM

Objavljeno:

Ispred Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici u toku je okupljanje građana na protestu zbog odluke kosovskih vlasti da zabrane održavanje referenduma na prostoru Kosova i Metohije, prenose Novosti.

Na jučerašnjoj vanrednoj sednici Skupštine u Prištini doneta je odluka da se onemogući održavanje referenduma u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji dok je u petak uveče na administrativnom prelazu Merdare kosovska policija zaplenila referendumski materijal.

Iako je Rik dono odluku da građani sa prostora Kosova i Metohije mogu glsati u Kuršumliji, Raški, Vranju i Novom Pazaru, žitelji severne Mitroivce okupili su se jutros u znak protesta što im je onemogućeno da glasaju na prostoru KiM.

Glasanje, Izbori
foto: Profimedia

- Da u budućnost, ne u sukobe!-Zašto ja nemam prava? - samo su neki od transparenata koje nose građani okupljeni sipred Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici.

Njima su se pridružili i predstavnici Srpske liste, predsednik ove liste Goran Rakić, poptredsednik Igor Simić, gradonačelnik Mitrovice Milan Radojević, predsednik Privremenog organa Aleksandar Spritić i drugi...

Inače posle okupljanja kod Tehničke škole građani su krenuli u protesnu šetnju ka spomeniiku caru Lazaru.

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.