Vučević: Prve dane posvetili smo našim naučnicima da bi podsetili i Evropu kakve smo ljude dali čitavom svetu
Miloš Vučević, Foto: Nikola Anđić

gradonačelnik novog sada

Vučević: Prve dane posvetili smo našim naučnicima da bi podsetili i Evropu kakve smo ljude dali čitavom svetu

Za večeras smo smanjili program zbog epidemiološke situacije, organizovali smo samo one koje su pod direktnom kontrolom Grada gde će se ulaziti sa Zelenim sertifikatom ili antigenskim testom

Objavljeno:

Gradonačelnik Novog Sada Mlioš Vučević govorio je u Jutarnjem programu televizije Pink o tome da Novi Sad danas postaje zvanično Evropska prestonica kulture.

- Danas Novi Sad startuje kao Evropska prestonica kulture. Mislim da ćemo na najbolji način prezentovati ne samo grad nego celu našu državu i sve ono što jeste naša kulturna baština. Danas nas čeka zvanična ceremonija koja najavljuje šta nas sve čeka u 2022. godini. Dolazi i premijerka Ana Brnabić. Ključna manifestacija biće pored zgrade Pokrajinske Vlade i posvećena je Milevi Marić Anštajn i Milutinu Milankoviću. Prve dane manifestacije posvetili smo našim velikim naučinicima da bi podsetili i Evropu i nas same kakve smo ljude dali i poklonili čitavom svetu - objasnio je Vučević te dodao da za zvanično otvaranje nije slučajno odabrano da to bude na Srpsku Novu godinu.

- Preko tri hiljade događaja i preko četiri hiljade učesnika nas očekuje u toku godine. Nadam se da nas korona neće omesti u tome. Za večeras smo smanjili program zbog epidemiološke situacije, organizovali smo samo one koje su pod direktnom kontrolom Grada gde će se ulaziti sa Zelenim sertifikatom ili antigenskim testom. Biće prenosi i na televizijama, a sve će biti dostupno i onlajn. Ovo je legat za buduće generacije.

(Espreso / Grad Novi Sad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.