DAČIĆ OTKRIO DETALJE SVAĐE SA JADRANKOM JOKSIMOVIĆ: Nije mi ni praznike čestitala!
Ivica i Jadranka, Foto: ZORANA JEVTIĆ/FILIP PLAVČIĆ

au

DAČIĆ OTKRIO DETALJE SVAĐE SA JADRANKOM JOKSIMOVIĆ: Nije mi ni praznike čestitala!

Imamo pojednačne kontakte sa ljudima sa kojima razmenjujem čestitke

Objavljeno:

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić osvrnuo se na nedavnu žestoku prepirku pred kamerama sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i otkrio da jedno drugom nisu čestitali praznike.

Na sastanku Nacionalnog konventa o EU, podsetimo, došlo je do oštrog verbalnog sukoba između njih dvoje, a Dačić je za jutarnji program televizije Kurir Ivica Dačić objasnio šta se dešavalo na tom sastanku.

Na pitanje da li mu je Jadranka Joksimović čestitala Novu godinu, predsednik Skupštine Ivica Dačić rekao je da nije.

- Pa ne, nemamo mi ni te Vajber grupe. To možda imaju u vladi, ali ja nisam tamo, pa ne znam. Mi u Skupštini nemamo Vajber grupe. Imamo pojednačne kontakte sa ljudima sa kojima razmenjujem čestitke - rekao je Dačić.

Lider socijalista je naglasio da stalno polemiše sa ministarkom.

- Nisam ja usvađi sa Jadrankom. Mi stalno tako polemišemo. Bila je tema referendum. Tada smo razgovarali sa Nacionalnim konventom za Evropsku uniju i odnosom prema referendumu. Bili su pozvani predstavnici Evropske unije, Saveta Evrope, OEBS-a i ostali. Bila je ideja da se što više motiviše civilno društvo i EU i da se što više motivišu ljudi i daju podršku na referendumu - objasnio je Dačić.

Ivica Dačić
foto: Kurir TV

Dačić je potom objasnio šta se posle dešavalo na tom sastanku.

- To je nešto što Evropska unija od nas traži, pa da li je normalno da onda stranke ili pokreti i organizacije, koji su finansirani od strane Evropske unije, koji se zalažu za članstvo u EU, imaju takav pristup - upitao je Dačić.

Na pitanje voditeljke gde je "zapelo" Ivica Dačić objašnjava je kritikovao predstavnike Evropske unije.

- Oni smatraju da bi nekim postupscima podržali Vučića i Dačića. A upravo oni su tražili izmene Ustava. Da ne bude da je to neki naš hir - sad sam se ja setio da raspišem neki referendum. Postavljali su pitanja da nije sam to mešanje u unutrašnju politiku. Tolike godine mešanja i sad se setili toga - rekao je Ivica Dačić.

Ivica Dačić
foto: Kurir TV

A onda je objasnilo i kako se desila verbalna "čarka" sa ministarkom Joksimović.

- Jadranka je zadužena za evropske integracije. Mislila je da sam ja malo preterao u kritici Evropske unije. A ja mislim da se nikada ne može preterati u tome - objasnio je Ivica Dačić.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.