Poslanici počinju novu sednicu o obrazovanju, kulturi, medijima i zajmovima
Skupština Srbije, Foto: Ana Paunković

POLITIKA

Poslanici počinju novu sednicu o obrazovanju, kulturi, medijima i zajmovima

Pred poslanicima će se naći novi Predlog zakona o tržištu kapitala, i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskom fakturisanju.

Objavljeno:

Poslanici Skupštine Srbije započeće danas novu sednicu sa sedamnaest tačaka dnevnog reda medju kojima su zakoni iz oblasti obrazovanja, kulture, medija i finansija.Razmatraće se Predlog zakona o inovacionoj delatnosti, kako bi se otklonili nedostaci trogodišnje primene dosadašnjeg zakona i kako bi se uskladio sa Zakonom o kontroli državne pomoći.

Na dnevnom redu su i Predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o prosvetnoj inspekciji, o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, o srednjem obrazovanju i vaspitanju i o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Pred poslanicima će se naći novi Predlog zakona o tržištu kapitala, i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskom fakturisanju.

Biće reči o izmeni i dopuni Zakona o utvrdjivanju druge garantne šeme kao mera dodatne podrške privredi usled produženog negativnog uticaja pandemije bolesti kovid-19 kao i o izmenama i dopuni Zakona o posebnim ovlašćenjima radi efikasne zaštite prava intelektualne svojine.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o kulturnom nasledju, Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o elektronskim medijima i potvrdjivanje Sporazuma izmedju Srbije i Evropske unije o učešću Srbije u programu Kreativna Evropa (2021-2027).

Trebalo bi da bude potvrdjen Okvirni sporazum o zajmu od Banke za razvoj Saveta Evrope za projekat Univerzitetska infrastruktura, kao i zajam za Projekat izgradnje državnog puta Loznica - Valjevo - Lazarevac, deonica Iverak - Lajkovac.

Na kraju, poslanici bi trebalo da glasaju o listi kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koju je podneo Odbor za kulturu i informisanje

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.