NEPREDVIDIVA SITUACIJA U TIRANI! Oglasila se ambasada SAD zbog dolaska ALEKSANDRA VUČIĆA
Aleksandar Vučić, Foto: RTV Pink printscreen

albanija

NEPREDVIDIVA SITUACIJA U TIRANI! Oglasila se ambasada SAD zbog dolaska ALEKSANDRA VUČIĆA

Dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično kontaktirao sa Ramušem Haradinajem

Objavljeno:

Povodom protesta albanskih esktremista u Tirani, koji negoduju zbog posete predsednika Aleksandra Vučića, američka ambasada u Albaniji pozvala je svoje državljane da izbegavaju odlazak u grad pošto je situacija "nepredvidiva".

- Američkim državljanima se savetuje da izbegavaju bilo kakva velika okupljanja u gradu. Iako može biti mirno, situacija se može promeniti brzo i nepredvidivo - saopštili su iz ambasade SAD.

Podsećamo, albanski ekstremisti, uz pomoć političara iz lažne države Kosovo, organizovali su proteste protiv posete predsednika Vučića u Tirani u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Poslednja informacija je da će se demonstranti podeliti u dve grupe - jedna će pokušati da preseče kolonu od aerodroma, u kojoj je predsednik Vučić, dok će druga protestovati ispred zgrade Vlade u Tirani.

Prema izvorima, organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše.

Dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično kontaktirao sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova.

Podsećamo, albanski ekstremisti su protiv predsednika Vučića protestovali i 2019. godine, kada je bio u poseti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi "Otvoreni Balkan".

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.