Ostojić: Kusturica glavni Putinov kandidat za predsednika!
Foto: AP / Alexei Druzhinin

da li će se kandidovati?

Ostojić: Kusturica glavni Putinov kandidat za predsednika!

"Sve što se dešava je pokušaj da se Vučić natera na kandidaturu, a da ga onda sačeka pravi Putinov kandidat kojeg on možda neće moći da pobedi - mislim da je nesumnjivo u kampanji, dobio je odlikovanje od Putina i počeo da se učestalo pojavljuje na skupovima - a to je Emir Kusturica", smatra Ostojić
Objavljeno:

Novinar Zoran Ostojić smatra da je premijer Srbije Aleksandar Vučić bliži odluci da podrži aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića na novim izborima jer su, kako kaže, funkcionisali solidno u pogledu svih važnijih pitanja, uprkos tome što je Nikolić "podmetao klipove" Vučiću u pojedinim situacijama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Razlozi da ga podrži su jedinstvo u stranci, njihovo prijateljstvo, lojalnost Nikolića u bitnim stvarima Vučiću. Da se ne podrži razlog je to što je Nikolić smetnja za nešto što je narednih godina najvažnije, a to je pretvaranje kosovskog problema u rešen problem", izjavio je Ostojić gostujući u Novom danu.

Dodaje da "kosovskim problemom Rusija utiče na politiku Srbije" i smatra da ga zato treba rešiti jer se onda politika može "slobodnije voditi".

"Kad kažem rešenje ne msilim na priznanje Kosova, već na normalizaciju odnosa koja se završava ulaskom Kosova u Ujedinjene nacije", kaže Ostojić.

On kaže da je poslednjih meseci na delu "trka" raznih kandidata za naklonost predsednika Rusije Vladimira Putina.

"Sve što se dešava je pokušaj da se Vučić natera na kandidaturu, a da ga onda sačeka pravi Putinov kandidat kojeg on možda neće moći da pobedi - mislim da je nesumnjivo u kampanji, dobio je odlikovanje od Putina i počeo da se učestalo pojavljuje na skupovima - a to je Emir Kusturica", smatra Ostojić.

On smatra da je direktan izbor predsednika loš i dodaje da je skloniji tome da se predsednik bira u parlamentu.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.