UTVRĐEN IZGLED GLASAČKIH LISTIĆA ZA REFERENDUM: RIK odlučila da će se štampati i na jezicima NACIONALNIH MANJIMA
Skupština Srbije, Foto: Ana Paunković

glasanje

UTVRĐEN IZGLED GLASAČKIH LISTIĆA ZA REFERENDUM: RIK odlučila da će se štampati i na jezicima NACIONALNIH MANJIMA

Opština koja broji do 30.000 glasača dobija iznos od 480.000 dinara, a grad sa najviše glasača od 300.000 njih dobija ukupno 1,44 miliona dinara

Objavljeno: 22:25h

Republička izborna komisija utvrdila je danas izgled glasačkih listića za referendum o promeni Ustava, koji je zakazan za 16. januar 2022. godine i utvrdila naknade za sprovođenje referenduma.

RIK je na sednici donela odluku o obliku i izgledu glasačkih listića koji će se štampati u 29 jezičkih varijanti, odnosno pored srpskog štampaće se i na jezicima nacionalnih manjina koje su u službenoj upotrebi. Utvrđene su naknade opštinskim i gradskim izbornim komisijama za rad na poslovina vezanim za sprovođenje referenduma. Opština koja broji do 30.000 glasača dobija iznos od 480.000 dinara, a grad sa najviše glasača od 300.000 njih dobija ukupno 1,44 miliona dinara. Načelnici opština i gradova za rad na sprovođenju republičkog referenduma dobiće naknadu od 30.000 dinara. Za članstvo u glasačkim odborima utvrđene su naknade, i to predsednicima i zamenicima predsednika po 2.500 dinara i članovima i zamenicima članova odbora po 2.000 dinara, a devizne naknade za odbore u inostranstvu utvrđene su od po 20, odnosno 25 evra. Donete su i odluke za javne nabavke za glasačke kutije, sprejeve za prst i skenere za evidenciju glasanja.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.