Brnabić: Ne znam da li je smenama završena priča u EPS-u
Brnabić, Foto: Kurir Tv

OGLASILA SE PREMIJERKA

Brnabić: Ne znam da li je smenama završena priča u EPS-u

Brnabić je rekla da bezbednosne službe treba da utvrde šta se tačno dogodilo u EPS-u

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna da li je smenama četvorice odgovornih u lancu proizvodnje uglja i električne energije u Elektroprivredi Srbije (EPS) završena "priča" o odgovornosti u EPS-u za energetski kolaps koji je pogodio Srbiju.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, Brnabić je kazala da veruje da v.d. direktor EPS-a Milorad Grčić ima potpuno razumevanje kolika je njegova odgovornost za energetski kolaps.

Brnabić je naglasila da voli reč "odgovornost" i da joj je drago što se Srbija promenila u odnosu na 2012. godinu, kada je, kako je navela, zbog restrikcija struje privreda izgubila stotine miliona evra, a niko od novinara tome nije smeo da pita, jer "nije bilo slobodnih medija".

"Nije bilo medija koji su smeli to da pitaju, da postave pitanje koje se tada vladajućoj garnituri nije svidelo. Danas pričamo o odgovornosti i imamo brojne medije da nas pitaju da li je dovoljno što je četiri direktora EPS-a smenjeno", istakla je ona.

Brnabić je rekla da bezbednosne službe treba da utvrde šta se tačno dogodilo u EPS-u gde je došlo do kolapsa i dodala da je njoj neverovatno da postoji toliki stepen nekompetentnosti i neodgovornosti.

"Mislim da službe u svakoj normalnoj zemlji treba time da se bave, da vam ispadne šest proizvodnih pogona u Termoelektrani Nikola Tesla, šta se desilo? Je l' to samo nekompetentnost ili neodgovornost? Mislim da treba ispitaju", dodala je ona.

Brnabić je navela da u Srbiji postoji problem sa v.d. funkcijama u javnom sektoru i dodala da je na to ukazivala i Evropska unija.

Istakla je da Srbija polako rešava taj problem i kazala da je nedavno postavljena direktora Elektromreža Srbije, kao i da je raspisan konkurs za direktora Srbije gasa.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.