Izjava mađarskog premijera o Srbima oduševila je mnoge - a hoće li Vas?!
Foto: Fonet

hvala lepo!

Izjava mađarskog premijera o Srbima oduševila je mnoge - a hoće li Vas?!

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je na konferenciji za medije u Nišu sa premijerom Vučićem da je Mađarska uvek otvorena za sve Srbe
Objavljeno: 13:18h

- Mađarska je otvorena za sve Srbe, ako žele da rade, trguju i investiraju ili samo da nas posete. Rado primamo sve Srbe. Nije lako da se čovek takmiči sa vašim premijerom i Srbima kada je reč o gostoprimstvu, ali i mi imamo dušu kao Srbi - kaže Orban.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na pitanje novinarke da li Orban ima neki politički savet kada je reč o migrantima "ili se sve svodi na zid", Orban je rekao "da je to veoma teško pitanje i veoma promišljeno i obazrivo treba da se odgovori".

foto: Fonet

- Ako migranti jednom pomisle da Mađarska može da im bude ciljna država onda nikada neće otići. Nema šale oko toga, oko toga se ne sme pogrešiti. U državama u koje migranti masovno stižu menja se život, ako ne za jedan dan onda za nekoliko godina. Šta kad nas deca i unuci jednom pitaju zašto ste dozvolili da se promeni država, kultura, etnički sastav... Šta ćemo im reći? - kazao je Orban.

Orban se zahvalio premijeru Vučiću na pozivu u Niš i rekao da su oni posetom izrazili poštovanje prema srpskom narodu.

Orban i Vučić u Nišu: Odnosi dve zemlje nikad bolji! (FOTO)

- Hvala Vladi Srbije na vođenju računa o Mađarima koji žive ovde. Mnogo je manji broj Srba u Mađarskoj nego Mađara u Srbiji, ali mi ćemo uvek podržati one mere koje će pomoći očuvanje nacionalnog identiteta Srba u Mađarskoj i prihvatamo sve finansijske terete za to - kaže Orban.

(Espreso.co.rs / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.