Ministar Vulin: Uskoro rečna jedinica koja će brinuti o bezbednosti na rekama
Ministar Vulin, Foto: MUP

POJAČANA BEZBEDNOST

Ministar Vulin: Uskoro rečna jedinica koja će brinuti o bezbednosti na rekama

Prema njegovim rečima, Dunav je evropski koridor koji, kao i druge reke u prethodnom periodu, nije dovoljno kontrolisan

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas da će uskoro biti formirana rečna jedinica policije, koja će objedinjeno raditi i brinuti o bezbednosti na svim plovnim rekama.

„U poslednjih nekoliko dana imali smo veoma uspešne zaplene nafte i akciznih proizvoda na Dunavu i to je nešto čemu ćemo se u narednom periodu značajno posvetiti", rekao je ministar Vulin na skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove.

Prema njegovim rečima, Dunav je evropski koridor koji, kao i druge reke u prethodnom periodu, nije dovoljno kontrolisan.

„Prekinućemo šverc i povećati bezbednost na rekama. Niko nije kažnjen na reci zato što je pijan vozio skuter, a u pitanju je saobraćaj i ovde važe ista pravila“, rekao je ministar policije Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da će u skupštinsku proceduru biti pušten predlog zakona po kojim bi policija dobila veća ovlašćenja kada je u pitanju bezbednost na rekama, slična onima koja ima kada je u pitanju bezbednost saobraćaja na putevima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media