VUČIĆ ZADOVOLJAN NAKON SASTANKA SA PUTINOM! Saopštio prve utiske (VIDEO)
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Instagram / buducnostsrbijeav

sastanak

VUČIĆ ZADOVOLJAN NAKON SASTANKA SA PUTINOM! Saopštio prve utiske (VIDEO)

Uoči sastanka predsednik Vučić naglasio je da je reč o izuzetno važnom susretu za Srbiju

Objavljeno: 13:49h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Sočiju gde se upravo sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

U rezidenciji predsednika Putina sastale su se delegacije Srbije i Rusije, i tom prilikom razgovarala su dvojica lidera tet-a-tet.

Vučić zadovoljan posle sastanka

Kako "Novosti" saznaju u delegacini u Sočiju, sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina trajao je duže od predviđenog i upravo su prešli na planirani ručak.

Vučić je pred članovima delegacije rekao da je veoma srećan zbog toka razgovora, što verovatno znači da je dobio dobre uslove za gasni aranžman.

- Svaki susret sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom je od izuzetnog značaja za našu zemlju. Tet a Tet sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Sočiju - piše na instagram nalogu predsednika Vučića.

- Svaki susret sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom je od izuzetnog značaja za našu zemlju - naveo je Vučić

Uoči sastanka predsednik Vučić naglasio je da je reč o izuzetno važnom susretu za Srbiju, ističući kao najvažniju temu razgovor o budućem dugoročnom ugovoru sa Rusijom o isporuci gasa, jer od toga, i cene gasa, zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

Predsednik Vučić je predsednika Putina pripremio poseban poklon - srebrnu činiju i knjige, saznaju "Novosti".

Posle sastanka dvojice lidera predviđen je ručak.

- To je pitanje za celu našu zemlju, jer nam od toga zavisi dolazak investitora, da li ćemo imati struju i rezerve - rekao je Vučić uoči odlaska u Rusiju.

Susret u Sočiju, 19. po redu zvanični sastanak dvojice predsednika, dolazi u trenutku brojnih izazova koji su pred Srbijom - pojačanih pritisaka sa zapada "upakovanih" u kritike o vladavini prava, položaju medija, stanju ekologije, te ćutanja međunarodne zajednice na poteze Prištine, ali i komplikovanja situacije u regionu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.