KOMEMORACIJA MUFTIJI ZURKOLIĆU U NARODNOJ SKUPŠTINI! Poslanici se upisuju knjigu ŽALOSTI, tu su mu SIN i SUPRUGA
Komemoracija, Foto: Nemanja Nikolić

TUŽAN DAN

KOMEMORACIJA MUFTIJI ZURKOLIĆU U NARODNOJ SKUPŠTINI! Poslanici se upisuju knjigu ŽALOSTI, tu su mu SIN i SUPRUGA

U parlamentu su stigli i brojni narodni poslanici, ali i stranačke kolege lidera Stranke pravde i pomirenja, među kojima su i Samir Tandir, Edin Đerlek

Objavljeno:

Komemoracija povodom smrti Muamera Zukorlića održava se danas u Skupštini Srbije, a na skup je došao i predsednik Aleksandar Vučić koji se upisao u Knjigu žalosti.

U parlamentu su stigli i brojni narodni poslanici, ali i stranačke kolege lidera Stranke pravde i pomirenja, među kojima su i Samir Tandir, Edin Đerlek.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović zahvalio je na podršci, minutu ćutanja u parlamentu prethodne nedelje povodom Zukorlićeve smrti, kao i svim poslanicima koji su došli na sahranu predsednika SPP-a u Novi Pazar.

Muamer Zukorlić
foto: Nemanja Nikolić

Fehratović je ukazao da je Zukorlić promovisao politiku mira i da su za njim, kako je rekao, plakali svi, ne samo Bošnjaci već i pripadnici nebošnjačkog naroda, pre svega Srbi.

- U ovom plenumu u prethodnih pet godina Zukorlić je nastavio svoju misao da samo kao verujući ljudi u Boga mozemo doprineti ozdravljenju društva. Nastavićemo njegovu viziju - poručio je Fehratović.

Muamer Zukorlić
foto: Nemanja Nikolić

Zukorlić je na parlamentarnim izborima 2016. godine izabran za narodnog poslanika u Skupštini Srbije i ostaće upamćen po tome što je o predlozima zakona i akata vrlo često govorio iz perspektive etike, morala i duhovnosti.

Bio je i predsednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i infotmatičko društvo.

Muamer Zukorlić
foto: Nemanja Nikolić

U decembru 2017. godine, izabran je za predsednika Stranke pravde i pomirenja, a na parlamentarnim izborima 2020.godine ponovo je izabran za poslanika, a nakon toga i za potpredsednika parlamenta.

Nekadašnji muftija Islamske zajednice je iznenada preminuo 6. novembra 2021.godine u Novom Pazaru, a sahranjen je u rodnom selu Orlje kod Tutina.

Muamer Zukorlić
foto: Nemanja Nikolić

Autor je pet knjiga i više desetina naučnih radova iz oblasti filozofije, epistemologije, kulturne istorije, islamskih nauka, prava i niza srodnih teoretskih disciplina.

Muamer Zukorlić
foto: Nemanja Nikolić

Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, a Medresu „Gazi Husrev-beg“ u Sarajevu. Studije filozofije šerijatskog prava je okončao na Islamskom univerzitetu u Alžiru, zvanje magistra stekao na Univerzitetu “El’Džinan” u Libanu, a doktorirao je na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Bio je redovni član Bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU).

Bonus video:

00:56

Oslikan mural Draži Mihajloviću

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.