VEĆINA POSLANIKA PRIMILA VAKCINU: Zasad bez strožih mera kao u Hrvatskoj
Skupština, Foto: Goran Sivački

bez strožih mera u Narodnoj skupštini

VEĆINA POSLANIKA PRIMILA VAKCINU: Zasad bez strožih mera kao u Hrvatskoj

I poslanici SPS-a su vakcinisani, jer smatraju da kao predstavnici građana treba da budu primer odgovornosti, rekao je za Tanjug šef poslanika socijalista Đorđe Milićević

Objavljeno:

U srpskom parlamentu ne razmišlja se o uvođenju kovid-propusnica, kao što je to, recimo, uradio hrvatski Sabor, a razlog za to verovatno leži u činjenici da je većina parlamentaraca, kako i sami kažu, vakcinisana.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić kaže za Tanjug da su se svi poslanici iz njihovih redova uključili u proces imunizacije, a da je znatan broj njih već primio i treću dozu.

On je podsetio da je država obezbedila dovoljno vakcina za sve, da svako može da odabere vakcinu koju želi, što, dodaje, nema nigde u svetu.

I poslanici SPS-a su vakcinisani, jer smatraju da kao predstavnici građana treba da budu primer odgovornosti, rekao je za Tanjug šef poslanika socijalista Đorđe Milićević.

On je ukazao da je država pokazala ozbiljnost, nabavila opremu, vakcine, gradi se i fabrika vakcina, a poslanici, kako kaže, treba takođe da pokažu isti nivo odgovornosti.

Kaže da se zasada u parlamentu nije razgovaralo o uvođenju kovid-propusnica i da je to tema za Kolegijum skupštne.

- Mi svakog prvog radnog dana u nedelji imamo Kolegijum, prepostavljam da će neko postaviti to pitanje s obzirom na to da epidemija ne jenjava i da imamo određeni broj zaraženih svakog dana - rekao je Milićević.

Poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač naglašava da su se poslanici SVM-a vakcinisali među prvima i da je većina već primila i treću dozu.

Samostalni poslanik Vladan Glišić kaže da nije vakcinisan, navodeći da je preležeo virus korona, a ako se, kaže, i bude vakcinisao, to će učiniti "domaćom vakcinom".

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.