SIRIJSKI PVO IZDOMINIRAO: Oboreno 6 izraelskih raketa
Ilustracija, Foto: Printscreen/Telegram

sirija

SIRIJSKI PVO IZDOMINIRAO: Oboreno 6 izraelskih raketa

Nakon što su narušili državnu granicu Sirije iz pravca Severnog Libana, šest taktičkih lovaca F-15 Ratnog vazduhoplovstva Izraela je 8. novembra izvelo napad sa osam navođenih raketa na objekte logističke podrške vladinih snaga Sirije u provinciji Homs

Objavljeno: 21:44h

SIRIJSKA vojska je pomoću sistema „Buk M2“ i „Pancir S“ ruske proizvodnje uništila šest od osam raketa koje su izraelski lovci lansirali tokom vazdušnog napada, saopštio je zamenik šefa ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, kontraadmiral Vadim Kulit.

-Nakon što su narušili državnu granicu Sirije iz pravca Severnog Libana, šest taktičkih lovaca F-15 Ratnog vazduhoplovstva Izraela je 8. novembra izvelo napad sa osam navođenih raketa na objekte logističke podrške vladinih snaga Sirije u provinciji Homs. Dežurne snage sirijskih PVO su pomoću sistema ruske proizvodnje 'Buk M2' i 'Pancir S' koji su u sastavu njihovog naoružanja uništile šest raketa, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Kulit je takođe saopštio da je usled vazdušnog napada Izraela u sirijskoj provinciji Homs pričinjena neznatna materijalna šteta, te da su ranjena dva sirijska vojnika.

Bonus video:

26:29

KVIZ MOZAIK 08.11.2021.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.