PREMIJERKA NA SASTANKU SA KRIVOKAPIĆEM: "Nadam se da je ova prva zvanična poseta početak nove faze" (UŽIVO)
Poseta premijera Crne Gore, Foto: Printscreen/Instagram/Budućnost Srbije

zvaničan susret sa crnogorskim premijerom

PREMIJERKA NA SASTANKU SA KRIVOKAPIĆEM: "Nadam se da je ova prva zvanična poseta početak nove faze" (UŽIVO)

Premijerka je rekla i da je Krivokapiću prenela stav Srbije da podržava evropske integracije Crne Gore, kao i da je naš prioritet stabilan i dobro povezan region

Objavljeno:

Nakon razgovora sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji, premijerka Ana Brnabić izjavila je da današnji susret s njim nije prvi, ali da jeste prvi zvaničan susret.

"Imali smo do sada nekoliko susreta, na raznim mestima i u više navrata. Svaki put razgovor je bio kontsruktivan i korektan", rekla je Brnabić i dodala da joj je drago što je imala priliku s njim ponovo da razgovara.

"Prvi put smo razgovarali ovako zvanično, o političkim, ekonomskim, regionalnim, evropskim temama. Mnoge stvari vezuju Srbiju i Crnu Goru i trebalo bi da imamo najbolje odnose i nadam se da je ova prva zvanična poseta početak te faze", istakla je premijerka.

Premijerka je rekla i da je Krivokapiću prenela stav Srbije da podržava evropske integracije Crne Gore, kao i da je naš prioritet stabilan i dobro povezan region. "I u tom smsilu su odnosi Srbije i Crne Gore važni", kaže Brnabić.

Prema njenim rečima razgovaralo se i o "Otvorenom Balkanu" i Crnoj Gori j eupućen poziv da se uključi u taj proces, a takođe je bilo reči i o održavanju prve zajedničke sednice vlada dve zemlje.

Imali do sada nekoliko susreta, na raznim mestima u više navrata. Videli se i u Podgorici kad im jeodmnela vakcine Svaki put razghovor je bio kontsruktivan i korektan. Drago mi je da smo imali prilike opet da razgivaramo , prvi put ovako zvanično, o političkim ekononskim, regionalnim, evropskim temama. Mnoge stvari vezuju Srbiju i Crnu Goru i trebalo bi da imamo najbolje odnose i nadam se da je ova prva zvanična poseta početak te faze“

Krivokapić: Zadovoljan sam

Krivokapić je rekao da je imao zadovoljstvo da je dočekan na najvišem nivou. "Premijerka je rekla ono što nam je najvažnije. Najmanje smo pričali o politici, a najviše o onome što je važnije - ekonomiji i našoj saradnji", rekao je crnogorski premijer.

Dodao je da je njegovoj zemlji veoma važan projekat na kom je radila Brnabić, a to je e-uprava, jer je cilj vlade Crne Gore da poboljša kvalitet života građana.

Istakao je i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru s njim istakao takođe važnost nastavaka saradnje i prevazilaženja nesuglasica.

"Dolazile su poruke otrovnih strela iz medija, to nikom ne treba. Treba da zaboravimo i krenemo dalje. Nadam se da će ova moja prva poseta biti dobar znak novog puta i prosperiteta, na zadovoljstvo građana obe zenlje", rekao je Krivokapić.

Nije bilo reči o Temeljnom ugovoru

Upitana od strane novinara da li je na razgovoru bilo reči o temeljnom ugovoru između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve. "Nismo razgovarali o Temeljnom ugovoru, o tome se ragovara sa SPC i mi kao vlada se nećemo mešati", rekla je Brnabić.

(Espreso / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.