OGLASIO SE VUČIĆ NAKON OSTAVKE ZAEVA: "Nije posledica samo rezultata lokalnih izbora"
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink TV

važno

OGLASIO SE VUČIĆ NAKON OSTAVKE ZAEVA: "Nije posledica samo rezultata lokalnih izbora"

Pričao sam sa ljudima iz regiona, sa Edijem Ramom, i o ''Otvorenom Balkanu'', posle ostavke Zaeva, hoćemo li moći da čekamo, da vidimo šta ćemo i kako da uradimo

Objavljeno: 17:05h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uverenje da ostavka makedonskog premijera Zorana Zaeva nije posledica samo rezultata lokalnih izbora u toj zemlji, već i izraz ličnog razočarenja u EU.

Vučić je rekao da je u razgovoru u Glasgovu sa liderima iz regiona bilo reči i o tome kako da se osnaži inicijativa "Otvoreni Balkan".

- Pričao sam sa ljudima iz regiona, sa Edijem Ramom, i o ''Otvorenom Balkanu'', posle ostavke Zaeva, hoćemo li moći da čekamo, da vidimo šta ćemo i kako da uradimo... Razgovarali smo kako da dalje osnažimo inicijativu ''Otvoreni Balkan'', da napredujemo - rekao je Vučić.

On je izrazio uverenje da ostavka Zaeva nije posledica samo rezultata na lokalnim izborima, već je usledila i zbog njegovog ličnog razočarenja razgovorima sa EU, budući da im je bilo obećano otvaranje poglavlja, ukoliko potpišu Prespanski sporazum, ali je to, ipak, izostalo.

- Razgovarali smo kako da se mi uvezujemo, da brže i više sarađujemo... - rekao je Vučić.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.