Premijerka Srbije na listi 50 agilnih svetskih lidera
Premijerka Brnabić, Foto: Foto: Youtube/TWIN Global - The World Innovation Network

dobra vest

Premijerka Srbije na listi 50 agilnih svetskih lidera

Brnabić je u kategoriji državnih zvaničnika istaknuta zbog uspešnog rešavanja izazova uvođenjem inovativnih metoda u državnu upravu

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić uvrštena je na listu Svetskog ekonomskog foruma i Apolitikala kao jedna od top 50 agilnih svetskih lidera koji kroz fleksibilan i koordinisani pristup javnom upravljanju postižu izuzetne rezultate u borbi sa modernim izazovima, poput pandemije korona virusa, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

Brnabić je u kategoriji državnih zvaničnika istaknuta zbog uspešnog rešavanja izazova uvođenjem inovativnih metoda u državnu upravu, što je po oceni Apolitikala doprinelo efikasnijoj i transparentnijoj administraciji i delovalo kao sredstvo za odlučnu i praktičnu borbu protiv korupcije.

"Kao premijerka, Ana (Brnabić) je kroz svoju političku karijeru vodila agilno upravljanje. Kao ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, posebno je radila na reformi javne uprave kroz uvodjenje eUprave u Srbiji, kako bi država postala pravi servis gradjana", naveo je Apolitikal.

Kao neke od najvažnijih projekata tokom mandata Ane Brnabić navodi se eBeba (Bebo, dobrošla na svet) i automatska razmena podataka izmedju organa državne uprave.

"Srbija je danas zemlja sa četiri naučno-tehnološka parka, u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Čačku - koji svi doprinose rastu IKT sektora (dostižući učešće od šest odsto u BDP-u)", navedeno je iz Apolitikala.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.