PREMIJER U BRISELU: Vučić u poseti NATO 22. novembra!
Foto: Pres služba Vlade Srbije

sERIJA BILATERALNIH SASTANAKA

PREMIJER U BRISELU: Vučić u poseti NATO 22. novembra!

Vučić će sa Stoltenbergom razgovarati 23. novembra, a dan uoči sastanka prisustvovaće večeri na kojoj će biti ambasadori svih zemalja članica NATO i Partnerstva za mir
Objavljeno:

Premijer Srbije Aleksandar Vučić 22. novembra putuje u dvodnevnu posetu NATO u Briselu, gde je predviđen sastanak s generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom i Severnoatlantskim savetom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vučić će sa Stoltenbergom razgovarati 23. novembra, a dan uoči sastanka prisustvovaće večeri na kojoj će biti ambasadori svih zemalja članica NATO i Partnerstva za mir.

U poslednja dva meseca ovo je drugi sastanak srpskog premijera i generalnog sekretara NATO, s kojim se Vučić sreo krajem septembra u Njujorku, na marginama Generalne skupštine UN.

Iz Severnoatlantske alijanse su za "Novosti" uoči sastanka poručili da podržavaju produbljivanje političkog dijaloga, praktične saradnje sa Srbijom po pitanjima od zajedničkog interesa:

- U potpunosti poštujemo politiku neutralnosti Srbije i pridajemo veliki značaj pravu svake suverene zemlje da sama donosi svoje odluke.

Očekuje se da se među temama razgovora nađu i situacija u regionu i napori koje naša zemlja ulaže da se smire novonastale tenzije. Razmatraće se i saradnja Srbije i NATO u okviru programa Partnerstvo za mir.

Prilikom prethodnog susreta, Stoltenberg je rekao da NATO pozdravlja napredak postignut u dijalogu Beograda i Prištine u kojem posreduje EU i naglasio opredeljenje Alijanse da nastavi da pomaže izgradnju stabilnosti i bezbednosti na Zapadnom Balkanu.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.