VUČIĆ U ŠUMARICAMA: Poklonio se žrtvama stradalim 1941. godine
Foto: Printscreen/Instagram/avucic

KOMEMORACIJA

VUČIĆ U ŠUMARICAMA: Poklonio se žrtvama stradalim 1941. godine

Vučić je položio venac na spomenik i nakon minuta ćutanja i uz intonaciju himne "Bože pravde" poklonio se žrtvama koje su stradale 1941. godine

Objavljeno:

Komemorativnom i antiratnom manifestacijom "Veliki školski čas" u Šumaricama danas se obeležava 80. godišnjica od stradanja 3.000 nedužnih civila koje su pripadnici nacističke Nemačke streljali u znak odmazde.

Ovogodišnjoj manifestaciji i molebanu kraj Spomenika streljanih đaka i profesora prisustvuje i državni vrh na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Na ceremoniji je i potpredsednica Bundestaga Klaudija Rot.

Vučić je položio venac na spomenik i nakon minuta ćutanja i uz intonaciju himne "Bože pravde" poklonio se žrtvama koje su stradale 1941. godine.

1 / 1 Foto: Kurir

Danas će biti izvedena poema "Crni dan" Duška Radovića, koja je bila izvedena i na Velikom školskom času 1971. godine.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" odobrio je održavanje manifestacije Veliki školski čas uz poštovanje protivepidemijskih mera.

Manifestaciji prethodilo je tradicionalno Bdenje sinoć u Muzeju "21. oktobar" kada je održano književno - poetsko veče posvećeno pedesetogodišnjici izdavanja poeme "Crni dan".

U muzeju su svečano uručena priznanja laureatima Međunarodnog salona antiratne karikature.

Bonus video:

51:24

REDAKCIJA 21.10.2021. 2.DEO

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.