POTPREDSEDNICA BUNDESTAGA SE SASTALA SA ANOM BRNABIĆ: U Kragujevac idem da bih naglasila značaj zajedničkog sećanja
Ana Brnabić, Foto: Kurir Tv

KLAUDIJA ROT

POTPREDSEDNICA BUNDESTAGA SE SASTALA SA ANOM BRNABIĆ: U Kragujevac idem da bih naglasila značaj zajedničkog sećanja

Brnabić je zahvalila gošći što će sutra posetiti Kragujevac u kojem je pre 80 godina ubijeno više hiljade civila, medju kojima i đaci Kragujevačke gimnazije

Objavljeno: 23:16h

Potpredsednica nemačkog Bundestaga Klaudija Rot rekla je danas da u posetu Kragujevcu, u kojem se obeležava 80 godina od kada su nemačke okupacione snage ubile više hiljada civila, ide sa porukom da se tako nešto više nikada ne ponovi i da bi naglasila značaj zajedničkog sećanja.

Ona je danas razgovarala u Beogradu sa predsednicom vlade Srbije Anom Brnabić o bilateranim odnosima, nastavku političke i ekonomske saradnje, napretku Srbije ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i aktivnostima na realizaciji zelene agende.

Brnabić je zahvalila gošći što će sutra posetiti Kragujevac u kojem je pre 80 godina ubijeno više hiljade civila, medju kojima i đaci Kragujevačke gimnazije.

Istakla je da je jedan od dva glavna prioriteta vlade koju vodi, osim vladavine prava, zelena agenda i da je, u vezi sa tim, zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Nemačkom na projektima u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Rot je ukazala da su tokom pandemije u Nemačkoj prioriteti stavljeni na imunizaciju stanovništva i zdravlje ljudi, ali da je takođe uverena da će zelena agenda ostati visoko na lestvici i vladi koja treba uskoro da bude formirana.

Brnabić je ukazala da se u Srbiji jednaka pažnja poklanja kako zelenoj energetskoj tranzicijii tako i zaštiti životne sredine, navedeno je u saopštenju iz Vlade.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.