Poslanici danas pitali o kriminalu, Kosovu, katastru i socijalnim temama
Skupština Srbije, Foto: Ana Paunković

SKUPŠTINA

Poslanici danas pitali o kriminalu, Kosovu, katastru i socijalnim temama

Nandor Kiš iz Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) pitao je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kada se planira proširenje sistema katastra

Objavljeno:

Poslanici Skupštine Srbije su danas na početku sednice tražili obaveštenja i objašnjenja o borbi protiv krimanala, pregovorima sa Prištinom, katastru, socijalnom preduzetništvu i bosanskom jeziku.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović pitao je ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da li je istina da je dao instrukcije onima koji izdaju dokumenta pripadnicima bošnjačke zajednice, da se u dokumentima upisuje "bošnjački" umesto "bosanski" jezik.

On je ukazao da to nije ispravno i da je to političko pitanje koje ugrožava manjinska prava.

Nandor Kiš iz Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) pitao je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kada se planira proširenje sistema katastra.

On je ukazao da se upis prava svojine na nepokretnostima čeka mesecima, pa i godinama i da bi trebalo povećati broj zaposlenih u kancelarijama.

Stefan Krkobabić iz PUPS-a ocenio je da Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja svojim odgovorima na njegova pitanja pokazuje nepoštovanje prema poslanicima i prema Skupštini.

Naveo je da je dva puta postavljao ista pitanja - kada se može očekivati zakon o socijalnim preduzećima, i da je dva puta dobio odgovor da je osnovana radna grupa i da je ministarstvo prepoznalo značaj teme, ali ne i odgovor.

"Od Nove godine kreće izborna kampanja, pa će vlada biti u tehničkom mandatu, posle slede nove institucije što može trajati do polovine sledeće godine, a samo u Beogradu živi 100 hiljada osoba sa invaliditetom i primalaca socijalne pomoći, tako da ponavljam pitanje - kada poslanici mogu da očekuju predlog zakona" rekao je Krkobabić.

Poslanik SPS Djordje Milićević uz čestitke Srpskoj listi na izbornim rezultatima na Kosovu, pitao je Vladu Srbije "da li razmišlja o novim merama ukoliko Priština ne formira ZSO do kraja godine," i "da li nastavak dijaloga uopšte ima smisla ako Priština odbija sve a Brisel je nemoćan." Marko Parezanović iz SNS prodružio se čestitkama Srpskoj listi i izrazio divljenje srpskom narodu na Kosovu.

On je rekao i da je hapšenje bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović pokazatelj da niko nije zaštićen ako je bio deo kriminala i da će svako da odgovara. ;"Ovde je važno pitanje - ko je neovlašćeno prisluškivao predsednika Srbije, sa kojim ciljem i za čije interese, i da li je bilo umešanosti stranog faktora", rekao je Parezanović.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.