PALMA URUČIO VUČIĆU POVELJU POČASNOG GRAĐANINA: Očekuju nas nove investicije i rast PLATA (FOTO)
Vučiću uručena povelja, Foto: Printscreen/TV Pink

JAGODINA

PALMA URUČIO VUČIĆU POVELJU POČASNOG GRAĐANINA: Očekuju nas nove investicije i rast PLATA (FOTO)

Ovom prilikom, predsedniku Vučiću je dodeljeno zvanje Počasnog građanina grada Jagodine

Objavljeno:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, koja se održava povodom Dana oslobođenja grada.

Ovom prilikom, predsedniku Vučiću je dodeljeno zvanje Počasnog građanina grada Jagodine.

- Hvala vam veličanstvenom priznanju! Želeo bih da kažem nekoliko reči uz veliku zahvalnost gospodinu Markoviću na lepim rečima, on ima nadahnuta izlaganja. Jedino bih se našalio jeste da Ivica Dačić može da zameni fotelju, ali ne i da ostane bez nje. Prosečna plata u jagodini 302 evra skočila na 499 evra. Ali to nije dovoljno, to je manje za više od 100 evra od republičkog proseka - naveo je predsednik nakon što mu uručena povelja zvanja Počasnog građanina grada Jagodine.

Vučić
foto: Printscreen/TV Pink

- Uskoro ćemo imati problem sa nedostatkom radne snage, to će nam biti dodatni problem, pa ćemo mrati da se snalazim i iz regiona i iz ostalih delova sveta. Šta se dogodilo u Jagodini? Dolazili su investitori koji su želeli da zaposle radnike, ali ne i da daju dovoljno veliku platu. Mi ćemo dovesti u Jagodinu velikog investitora, koji će ostati u Jagodini decenijama. Uložićemo 680 miliona dinara u Jagodinu u najkraćem mogućem roku, reč je o velikom novcu. Uložićemo 20.5 miliona u sistem prečišćavanja voda - naveo je predsednik.

Predsednik Vučić govorio je o uspehu naše zemlje i šta smo sve za kratko vreme uradili.

Vučić
foto: Printscreen/TV Pink

- Ovo mi je još jedan pokazatelj poniznosti koji moram da iskažem prema vama. Svakako uradićemo još mnogo toga, verujem da ćemo zajednički uspeti mnogo toga da rešimo. Kada sanjate velike snove onda možete mnogo toga da uradite. Mi smo već uradili Klinički centar u Nišu, završavamo u Vojvodini, ali mi je važno da Jagodina ima svoju bolnicu snažnu i jaku, da ljudi ne moraju da odlaze u druga mesta da se leče - poručio je Vučić.

Imamo najveće plate u regionu, imali smo male plate, a za 7 godina prestigli smo Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju, Albaniju po visini plate, rekao je predsednik.

- Nije najsnažniji i najbolji onaj koji nikada nije pao, već onaj koji je mnogo puta pao i svaki put ustao - rekao je Vučić na kraju svog izlaganja.

Predsednika Vučića je u Jagodini dočekao gradonačelnik Dragan Marković Palma. Vučić se obratio svim prisutnim građanima Jagodine i okupljenim novinarima, kao i čelnicima grada, a zatim najavio nove investicije, obnovu puteva, kao i povećanje plata.

- Dobar dan svima, hvala vam što ste me čekali, iako kasnim iz Beograda. Retko idem da primim nagrade i priznanja. Došao sam da bih vam rekao da nagrade koje dobijam nije izraz snage i moći, nego izraz moje poniznosti prema građanima. Rekao sam i Draganu Markovića hvala svima na dočeku i gostoprimstvu. Rekao sam nekoliko stvari koje moramo da uradimo koje će biti suštinski važne za Jagodinu - naveo je Vučić u svom obraćanju građanima i dodao:

- Do kraja godine ćete dobiti skener, koji je veoma važan za žene. Dovešćemo i veliku investiciju, kako bi porasle plate. Jagodina ima jako niske plate, mnogo niže od republičkog proseka - rekao je predsednik.

Predsednik je u svom obraćanju rekao da ukoliko je bilo šta potrebno da se uradi za Jagodinu, da će država pomoći i da svi kojima je potrebno mogu slobodno tražiti pomoć, osvrćući se na ekonomiju u ovom gradu.

- Kao država smo u fabrike koje su otvorene uložili 23 miliona evra. Ako mislite da ima još nešto što bi bilo važno za ljude u Jagodini, za narod da ovde oseti boljitak, recite slobodno mi ćemo pomoći finansijski koliko god možemo i koliko treba - naveo je Vučić.

Dragan Marković Palma na početku svečane sednice Skupštine grada, pričao je o tome koliko je fabrika otvoreno u Jagodini i šta je sve urađeno u prethodnom periodu. Pored toga on je apelovao na sve građane da se vakcinišu i shvate koliko je situacija sa korona virusom ozbiljna.

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media