PREDSEDNIK SA PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE HANGSROHE: "U Valjevu će sve da procveta" (VIDEO)
Aleksandar Vučić, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

valjevo

PREDSEDNIK SA PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE HANGSROHE: "U Valjevu će sve da procveta" (VIDEO)

To je jedan od najvećih svetskih dobavljača tuševa, ručnih tuševa i slavina

Objavljeno: 13:22h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom nemačke kompanije Hangsrohe, koja planira da otvori novi pogon u Valjevu u kojem će biti zaposleno do 1.000 ljudi.

Nakon sastanka u Predsedništvu, Vučić je prisustvovao potpisivanju investicionog ugovora između ove nemačke kompanije i Ministarstva privrede.

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik se svima zahvalio i istakao kolika mu je čast što prisustvuje ovako lepom događaju. Ovo će pomoći čitavom Kolubarskom okrugu- rekao je on.

- Hansgrohe je jedna fantastična firma i mnogo sam srećan što smo jedni od pet zemalja u kojoj će ova firma da proizvodi - rekao je Vučić.

- U Valjevu će sve da procveta, kao i u Pančevu. Moći ćete da ulažete u infrastrukturu. Ovo nije samo doprinos rastu BDP-a nego i doprinos rastu cele Srbije.

- Čestitam i vama gradonačelniče Lazare Gojkoviću. Ogromna dobit je ovo za Valjevo, ali i za rast ugleda Srbije u svetu. Hoću da kažem veliko hvala svima vama iz Hansgroea - rekao je Vučić.

- Nemačke fabrike ne dolaze tu na 5 godina već duže, na 50 tako da mislimo i na buduće generacije. Važno je da nam ljudi ostaju na svom ognjištu.

- ovo je mnogo veliki i mnogo važan dan za celu Srbiju- naglasio je Vučić.

Vučić je naglasio da je pred nama još veliki posao i da mora da se ulaže i u druge gradove.

- Ono što smo garantovali je povoljnije cene nego svih u Evropi. Muke nas tek čekaju ali o tom - potom.

I danas je bila priča o energetici, istakao je predsednik, dodavši da je Srbija garantovala nemačkim partnerima da će imati povljonije cene svih energenata nego bilo gde drugde u Evropi.

- To je ono što možemo da garantujemo. Naravno, biće teško za nas. Mi danas trošimo 6,5 miliona kubnih metara gasa. Tako da, muke nas tek čekaju, ali polako, to nije danas tema- istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da je ukupna investicija ove firme 85 miliona evra.

- To je ono što možemo da garantujemo. Naravno, biće teško za nas. Mi danas trošimo 6,5 miliona kubnih metara gasa. Tako da, muke nas tek čekaju, ali polako, to nije danas tema- istakao je Vučić.

O susretu sa Putinom

- Preliminarno smo dobili sastanak sa predsendikom Ruske Federacije i to je 25. novembar. Mi smo mislili da će cena gasa padati, ali ona raste. Cena gasa je viša od 1.000 dolara, a mi plaćamo oko 270 dolara po kubnom metru gasa. Mi delom gasa snabdevamo i elektroprivredu. U ovom trenutku imamo nešto gasa iz skladišta koje moramo da trosimo sada - rekao je Vučić.

Hansgrohe je nemački proizvođač sanitarne armature.

To je jedan od najvećih svetskih dobavljača tuševa, ručnih tuševa i slavina.

U Valjevu planiraju da otvore novu fabriku slavina, početak izgradnje se planira početkom 2022. godine, a puštanje u rad se očekuje 2023.

Ta nemačka kompanija uložiće u najnoviji savremeni pogon u Valjevu 85 miliona evra.

Fabrika će se prostirati na 130.000 metara kvadratnih.

Sa 33 trgovačka društva i 22 prodajne kancelarije širom sveta, Hansgrohe se ubraja u malobrojne globalne igrače u sektoru sanitarne opreme.

Zapošljava oko 4.700 zaposlenih ljudi, a svoje proizvode isporučuje u više od 140 zemalja.

Grupacija Hansgrohe ima veliki međunarodni domet, a svoje proizvode proizvodi u Nemačkoj, Francuskoj, Kini i SAD-u.

Oko 77 procenata prometa ostvaruje u inostranstvu.

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.