KRKOBABIĆ RAZGOVARAO SA VUČIĆEM O DODELI SEOSKIH KUĆA MLADIM PAROVIMA! Da li će se program nastaviti?
Milan Krkobabić, Foto: Privatna arhiva

pažnja

KRKOBABIĆ RAZGOVARAO SA VUČIĆEM O DODELI SEOSKIH KUĆA MLADIM PAROVIMA! Da li će se program nastaviti?

Kako je dodao gostujući na Televiziji Prva, Italija ima sličan program

Objavljeno: 09:05h

Na konkurs za seoske kuće javlja se sve više građana, pa će prvobitni novac koji je preostao za raspodelu možda biti dodeljen i pre isteka roka.

"Puno je zahteva, dnevno stiže po 20, 30. Kada su uslovi u pitanju, zainteresovani ne mogu da budu stariji od 45 godina, ne mogu da imaju imovinu i, naravno, potrebna je želja da žive na selu. Sa druge strane, kuće moraju da budu uslovne, da imaju vodu, struju, raščišćene pravne osnove...", pojasnio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Odgovarajući na pitanje koliko je još novca ostalo za sprovođenje projekta, Krkobabić je kazao da je pre nekoliko dana razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da je u planu da se program nastavi.

"Mi ćemo u rebalansu budžeta izdvojiti dodatna sredstva, prijavljujte se slobodno, ljudi iz lokalnih samouprava su spremni da izađu u susret. Poruka mladim ljudima je da onoliko koliko oni budu uporni da traže kuće - toliko će država biti uporna da izdvaja sredstva", tvrdi ministar.

Kako je dodao gostujući na Televiziji Prva, Italija ima sličan program.

"Mi stičemo mnogo podataka kroz ovaj projekat. Dosta je pripadnika, recimo, mađarske nacije koji su konkurisali. Takođe, mnogo je porodica sa troje, četvoro, petoro dece", naveo je on.

(Espreso/Tv Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.