Nije bilo odgovora: Vučić molio za RTB Bor, Kećiang zaćutao!
Foto: Fonet

da li će ipak biti nešto

Nije bilo odgovora: Vučić molio za RTB Bor, Kećiang zaćutao!

Premijer je rekao da je bilo reči i o Petrohemiji i pozvao je Kećianga da dođe u Srbiju
Objavljeno: 12:45h

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je zamolio kineskog premijera Li Kećianga da pomogne Srbiji da reši slučaj RTB Bor slično kao što su nam pomogli oko Železare.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vučić je novinarima u Rigi posle bilateralnog sastanka sa Kećiangom rekao da nije odmah dobio odgovor od kineskog premijera, da ga nije ni očekivao, jer je, kako je rekao, Kina suviše ozbiljna zemlja i Kećiang veoma ozbiljan čovek:

- Oni su poslali svoju najmoćniju kompaniju da se bavi time i to je za Srbiju jedna od ključnih stvari - rekao je Vučić. Premijer je rekao da je bilo reči i o Petrohemiji. On je pozvao Kećianga da ponovo poseti Srbiju.

S druge strane, Premijer Kine je izrazio zabrinutost za ličnu bezbednost Aleksandra Vučića, sa kojim se sastao danas u Rigi.

Ovu informaciju je medijima preneo šef srpske vlade, rekavši da je zabrinutost kineskog premijera shvatio kao gest pošštovanja i prijateljskog odnosa prema Srbiji.

- Zahvalan sam našem prijatelju Li Kećiangu. Retkost je i velika pažnja i poštovanje kada u tako kratkom razgovoru kineski premijer pokaže da prati šta se događa u Srbiji i da pokaže zabrinutost, i hvala mu na tome - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Rigi, gde učestvuje na Samitu Kina plus 16.

On je kazao da je Kećiang izrazio zabrinutost za njegovu bezbednost na plenarnom sastanku, a potom je ustao, kako bi o tome razgovarao sa njim i nasamo.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.