Direktor bolnice u Leskovcu sam sebi povećao platu na 170.000 dinara!

Traži se ostavka

Direktor bolnice u Leskovcu sam sebi povećao platu na 170.000 dinara!

Povećanje plate utvrđeno nakon izveštaja Državne revizorske agencije. Direktor uzvraća da se radi o neargumentovanim optužbama
Objavljeno:

Opozicija je zatražila ostavku direktora Opšte bolnice u Leskovcu Nebojše Dimitrijevića (SNS), jer je utvrđeno da je sam sebi povećao platu sa 130.000 na 170.000 dinara. U ime SDS ostavku je zatražio član Glavnog odbora te stranke Bojan Kražić, koji je, pozivajući se na izveštaj državnog revizora, ukazao na 21 primedbu, među kojima je i ona da je bolnica nabavljala lekove i sanitetski materijal mimo tendera i da je RFZO ispostavila fakture za dva miliona dinara više od dozvoljenog iznosa. Revizor je, kaže Kražić, potencirao i prijem u radni odnos 12 doktora medicine i 26 nemedicinskih radnika „verovatno po rođačkim vezama“. - Nastavlja se praksa prijema neškolovanih kadrova dok oko 60 lekara čeka na tržištu rada - rekao je Kražić.

On je dodao da “zbog svega toga, ali i zbog činjenice da je bez ikakvog obrazloženja sam sebi povećao platu od 130.000 na 170.000 dinara, direktor Dimitrijević treba da podnese ostavku ako ima imalo morala”. - Svi ti neargumentovani i zlonamerni napadi dolaze otuda što sam potpredsednik Gradskog odbora SNS i uglavnom su iz lekarskih krugova drugih političkih opcija, od pretendenata na ovu funkciju, a ja sam ponosan što pripadam SNS - odgovara Dimitrijević, koji je funkciju direktora bolnice sa oko 1.200 zaposlenih preuzeo sredinom 2013. godine. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.