VUČIĆ: Pre 5. oktobra bilo je mnogo užasnih grešaka
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink TV

jako bitno

VUČIĆ: Pre 5. oktobra bilo je mnogo užasnih grešaka

Dodao je da je vlast posle 5. oktobra "strateški rasprodala" državna preduzeća poput NIS ili cementara a da država danas "čuva" preduzeća čiji je vlasnik

Objavljeno: 22:08h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je pre 5. oktobra 2000. i pada Slobodana Miloševića sa vlasti, bilo "mnogo užasnih grešaka" ali i ocenio da je posle tog datuma "krenula potpuna nebriga za državne i nacionalne interese".

Komentarišući 21. godišnjicu demonstracija kojima je srušen Milošević s vlasti, Vučić je kazao da je dobra strana te promene bilo otvaranje Srbije prema svetu a da je loša posledica "dugoročno uništenje naših privrednih kapaciteta i pljačkaška privatizacija".

"Pre 5. oktobra bilo je mnogo pogrešnih procena, veoma loših odluka, mnogo je ljudi izgubilo živote ali je posle tog datuma krenula potpuna nebriga za državne i nacionalne interese, posebno za radnike a briga samo za sopstvene džepove", kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle učešća na samitu Evropske narodne partije u Ljubljani.

Dodao je da je vlast posle 5. oktobra "strateški rasprodala" državna preduzeća poput NIS ili cementara a da država danas "čuva" preduzeća čiji je vlasnik.

Bonus video:

03:26

PREDSEDNIK OPŠTINE LEPOSAVIĆ: Ovaj goloruki narod nije pretnja naoružanim policajcima, vlastima u Prištini i KFOR

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.