Fon der Lajen danas nastavlja posetu Beogradu
Ursula fon der Lajen, Foto: EPA/PATRICK SEEGER

OBILAZAK ZAPADNOG BALKANA

Fon der Lajen danas nastavlja posetu Beogradu

Danas ujutro će Fon der Lajen zajedno sa predsednikom Vučićem učestvovati u pokretanju projekta na železničkkom Koridoru 10.

Objavljeno:

Predsednica Evropske komisije danas nastavlja posetu Beogradu u okviru posete regionu Zapadnog Balkana gde će se sastati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i učestvovati u pokretanju projekta na železničkom Koridoru 10. Fon der Lajen je sinoć doputovala u Beograd a na aerodromu je dočekao predsednik Aleksandar Vučić posle čega su dvoje zvaničnika imali razgovore u vili "Mir", prenela je Radio-televizija Srbije (RTS).

Danas ujutro će Fon der Lajen zajedno sa predsednikom Vučićem učestvovati u pokretanju projekta na železničkom Koridoru 10.

Planirano je i da ona prisustvuje potpisivanju ugovora za rehabilitaciju deonice na Autoputu mira (Niš-Priština) koji se radi uz finansijsku podršku Evropske unije.

Fon der Lajen je obilazak Zapadnog Balkana počela u utorak posetom Tirani, zatim je otišla u Skoplje, Prištinu i Podgoricu.

Nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtije ona je poručila da Priština i Beograd treba da razviju konstruktivan dijalog i spuste tenzije na severu Kosova.

Ursula fon der Lajen zvaničnu posetu Zapadnom Balkanu završava danas u Bosni i Hercengovini.

Poseta čelnice Evropske komisije je priprema za predstojeći samit EU i Zapadnog Balkana, 6. oktobra u Sloveniji, koji će biti važna prilika za potvrdjivanje evropske perspektive regiona.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.