NE SVIĐA MI SE KAD ME ZOVU VAŠKA ILI VUČIĆEV MEGAFON: Đuka brutalno iskreno o svemu! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Espreso intervju nedelje

NE SVIĐA MI SE KAD ME ZOVU VAŠKA ILI VUČIĆEV MEGAFON: Đuka brutalno iskreno o svemu! (VIDEO)

Vladimir Đukanović Đuka poslanik je Srpske napredne stranke i u razgovoru za Espreso bio je bez dlake na jeziku
Objavljeno:

U javnosti je poznat kao jedan od najglasnijih i najaktivnijih funkcionera SNS, ali i kao akter afere krečenja kancelarija "Državne lutrije Srbije", čiji je tad bio direktor.zbog čega ga zovu Đuka Moler.

Neki ga zovu i Đuka Bizon, a kako on reaguje na to mogli ste da vidite u najnovijoj epizodi Espreso Tvitera.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Đuka se na prozivke tviteraša više puta preznojavao, ali je stoički odgovorio na sve brutalne prozivke.

ESPRESO TVITER: Đuka o nadimku BIZON, a JEDAN TVIT GA JE BAŠ IZNERVIRAO! (VIDEO)

Potom smo mu u Espreso intervjuu postavili još mnogo bitnih pitanja:

- zašto je u sukobu sa Zoranom Mihajlović?

- zašto je Branko Ružić za njega pokvarenjak?

- oko čega se ne slaže s Vučićem?

- ko je to planirao atentat na premijera.

Sve o tome, ali i o mnogim drugim stvarima, saznaćete u ovom intervjuu.

Poslednji put ste u žižu javnosti dospeli kad se na Jutjubu pojavio snimak vašeg uključenja u emisiju u kojoj je gostovao današnji premijer, kad ste ga pozdravili. Koliko sam razumela, to uključenje iz 2005. godine nije jedino vaše uključenje u emisije? Zbog čega ste se, kako ste rekli, uključivali više od 100 puta u te emisije?

ĐUKA SVE PRIZNAO: Ponosan sam što sam botovao za Vučića, uključivao sam se u emisije 100 puta!

- Meni je baš drago da je to neko pronašao. Kod kuće imam taj CD, i voleo bih da ga pronađem pošto sam ga negde zaturio kad sam renovirao stan. Ima više od 100 uključenja, od 2000. godine do 2007, 2008. u različite radio i televizijske emisije.Tada je to bila jedina mogućnost da kažete nešto. Od 2002. do 2003. godine je bila totalna blokada tadašnje Srpske radikalne stranke. Tad niste imali društvene mreže i niste mogli nikako drugačije da se borite i jedini vid probijanja blokade i dospevanje u žižu javnosti je bio taj da se javljate u emisiju i da uvek postavite ključno pitanje, a to je zbog čega Vojislav Šešelj ili Toma Nikolić ili tada Vučić ili bilo ko od tadašnjih radikalskih funkcionera, zašto njima stoji zabrana da ne mogu da gostuju u jednoj emisiji. Ja sam vrlo ponosan na to što sam radio, a to sam krenuo da radim samoinicijativno. Tu je bilo različitih uključenja i ot je nešto što bih ponovo radio.

POSLE NEŠE IZ BG, EVO NAM I ĐUKE IZ BG: Da li se poslanik SNS 2005. godine javio u program uživo s VUČIĆEM? (VIDEO)

Kako se danas borite za svoja uverenja?

- Danas imate milion načina da probijete medijsku blokadu. Možete da napravite svoj blog, može da bude veoma čitan. Možete da napravite video varijantu nekog svog sajta i da uvek snimite sebe ili da stavite na Fejsbuk ili Tviter - uvek će vas neko videti, pa će to negde deliti.

Danas je to daleko lakše nego ranije. Ne mogu vas tako lako zablokirati kao što su nekad mogli. Fejsbuk i dalje prednjači zbog velikog broja korisnika, Tviter u svetu polako pada, a jedino kod nas raste. Ove ostale društvene mreže... pa Linkdin nije loš za tu neku biznis varijantu ako želite sebe da predstavite na pristojan način. Takođe možete da napravite svoj Jutjub kanal, ja imam dva. Ipak, danas nema medijske blokade. Svako može da priča i piše šta god hoće i da nema nikakve posledice...

Da li vam smeta kad vas zovu Đuka Moler i ko vam je uopšte dao taj nadimak?

- Ne smeta mi, čak mi je drago zbog toga. Ti ljudi koji su te noći ulazili sa mnom u Lutriju Srbije su nadležni državni organi koji su po nalogu radili, a ja naravno nisam želeo da te ljude dovodim u neprijatnost. Kad se taj snimak volšebno pojavio, niko to nije skrivao. Mi smo tu ušli najnormalnije oni su po nalogu radili ono što je trebalo da rade. Ako nekog zanima da li je tu bilo izvršenja nekog krivičnog dela, ja pozivam tužioce - jedva čekam da me pozovu, bilo bi mi drago da odem u Tužilaštvo, jedino što baš nisam siguran da tužilac želi to da radi jer teško bi hapsio nadležne državne organe. U Lutriji su se odvijale stravične mahinacije lopovluk, firma je čak i u minus došla. Vrlo sam ponosan na taj snimak, zaista sam radio nešto ispravno, a ja sam namerno rekao da smo tada krečili kako bih zaštitio te ljude. Tako je i ostalo "Đuka moler"...

Kada ste poslednji put krečili kancelariju?

- Mislim da su u Skupštini, posebno u kralja Milana tamo gde je moja kancelarija, prostorije zaista dotrajale. Drage volje pristajem i da pomognem. Moja kancelarija bi baš mogla da se okreči pošto je u potpunom raspadu. Nisam dugo krečio.

Zašto vas zovu Vučićev megafon?

- Ne znam. To morate da pitate one koji smišljaju takve besmislene nadimke. Valjda zato što neko hoće da kaže da ja kažem sve ono što Aleksandar Vučić neće da kaže. Prvo, nikad se nisam konsultovao s njim šta ću negde da kažem u svojoj emisiji ili bilo gde. Ne pada mi na pamet da to radim, niti neko može meni na taj način da formira mišljenje, čak - često se ne slažem s Vučićem! To nekad ume da bude bezveze, ali mi se inače odlično razumemo, znamo se 20 i nešto godina.

foto: Dado Đilas

Mnoge od njih zaboli istina jer ne volim da ćutim i sve kažem. Nemam veliku političku ambiciju, tačnije nemam nikakvu, pa zato imam tu vrstu slobode da mogu da pričam slobodnije i ne interesuje me šta će neko da pomisli.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.