Potpisan sporazum o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji Srbije i Mongolije
Nikola Selaković, Foto: Beta/Branislav Božić

saradnja

Potpisan sporazum o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji Srbije i Mongolije

Šef srpske diplomatije izrazio je nadu da će delegacija Mongolije u prvoj polovini oktobra biti prisutna u Beogradu na skupu Pokreta nesvrstanih zemalja, povodom obeležavanja 60 godina od održavanja Beogradske konferencije

Objavljeno: 00:01h

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković razgovarao je danas u Njujorku sa ministarkom spoljnih poslova Mongolije Batsetsegom Batmunkom, sa kojom je i potpisao Sporazum o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji Srbije i Mongolije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Selaković, koji se nalazi u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN, rekao je da je Srbija otvorena za unapredjenje političkog dijaloga i ukupne saradnje sa Mongolijom, s posebnim akcentom na jačanje ekonomskih odnosa.

Ministar je Mongoliji ponudio učešće u programu "Svet u Srbiji", kojim Srbija stipendira državljane prijateljskih zemalja za studiranje u zemlji.

Šef srpske diplomatije izrazio je nadu da će delegacija Mongolije u prvoj polovini oktobra biti prisutna u Beogradu na skupu Pokreta nesvrstanih zemalja, povodom obeležavanja 60 godina od održavanja Beogradske konferencije, navodi se u saopštenju.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.