ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE NAKON BELGIJE BORAVI U LUKSEMBURGU: Evo s kim se sve sastaje
Nikola Selaković, Foto: Boško Karanović

MINSTRSTVO SPOLJNIH POSLOVA

ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE NAKON BELGIJE BORAVI U LUKSEMBURGU: Evo s kim se sve sastaje

Selaković će se sastati i sa predsednikom Vlade Gzavijeom Betelom (Xavier Bettel), predsednikom Parlamenta Fernandom Etgenom, kao i sa predsedavajućim i članovima Odbora za spoljne, evropske poslove, migraciju i azil

Objavljeno:

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković boravi danas u Luksemburgu gde će sa tamošnjim ministrom inostranih poslova Žanom Aselbornom (Jean Asselborn) potpisati Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Selaković će se sastati i sa predsednikom Vlade Gzavijeom Betelom (Xavier Bettel), predsednikom Parlamenta Fernandom Etgenom, kao i sa predsedavajućim i članovima Odbora za spoljne, evropske poslove, migraciju i azil.

Aselborn je u nedavnom intervjuu agenciji Beta rekao je da Srbija na putu ka Evropskoj uniji (EU) posebnu pažnju treba da posveti poštovanju ljudskih prava, slobodi izražavanja, demokratiji, vladavini prava i nezavisnosti sudstva i da je pravi trenutak da odlučno krene napred u sprovodjenju reformi u tim oblastima.

Ministar Luksemburga je rekao da je "normalizacija odnosa sa Kosovom takodje ključni korak na evropskom putu Srbije" i izrazio nadu da će Srbija moći da otvori nova poglavlja u pristupnim pregovorima pre kraja godine.

Selaković stiže u Luksemburg iz Belgije gde se sastao sa tamošnjim vlastima i učestvovao na okruglom stolu sa predstavnicima belgijskih kompanija koje posluju u Srbiji.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media