PREDSEDNIK VUČIĆ ISPRED PALATE SRBIJE: Prisustvovao primopredaji vozila za prevoz vakcina
Emanuel Žiofre i Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink TV

od važnosti

PREDSEDNIK VUČIĆ ISPRED PALATE SRBIJE: Prisustvovao primopredaji vozila za prevoz vakcina

Inače, cilj programa EU za lokalni razvoj EU PRO Plus je da doprinese sveukupnom društvenom i ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u Šumadiji, zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji

Objavljeno: 11:50h

Predsednik Srbije,Aleksandar Vučić prisustvovaće danas primopredaji u Palati Srbije, 26 specijalizovanih vozila za prevoz vakcina i medicinskog osoblja nabavljenih sredstvima IPA 2020 kroz Projekat EU za lokalni razvoj.

Projekat inače sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Inače, cilj programa EU za lokalni razvoj EU PRO Plus je da doprinese sveukupnom društvenom i ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u Šumadiji, zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji.

Aleksandar Vučić
foto: PRINTSCREEN/PINK TV

- Nama je ovo važno, rešava nam logističke probleme. Važno je da svi dobiju svoje vozilo, i da mogu brzo da podele vakcine. Mnogo lepo izgledaju vozila. Na žalost trebaće nam još mnogo vakcina - rekao je predsednik Vučić prilikom obilaska vozila.

Kako je Vučić još rekao, sve će biti bolje kada pobedimo koronu.

- Sva su Citorenova vozila, baš lepo izgledaju. Dali ste im registracije po mestima gde idu - rekao je Vučić obilazeći 26 vozila.

Kako je dodao, u specijalizovane frižidere može da stane i do 20 hilada doza.

Kako je Vučić dodao, Novi Pazar i Beograd dobijaju dva vozila, zbog razruđenosti terena.

Aleksandar Vučić
foto: PRINTSCREEN/PINK TV

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar dodao je da je važno da vakcina stigne do svake kuće.

Ambasador Žiofre istakao je da presrećan što je na istom mestu, gde je EU u martu ove godine uručila 20 vozila za zdravstvene centre.

- Dobar dan drago mi je što sam ovde. Na ovom istom mestu u martu ove godine evropska unija je uručila 20 ambulantnih vozila za zdravstvene centre. Danas sam ponosan što nastavljamo dalje da pružamo podršku i medicinskog osoblja. Niko ne želi kako se koristi medicinska oprema, ali nam je drago što sam je ona dostupna kada nam je potrebna. Ova vozila su opremljena frižiderima - naveo je novi amasador EU, Emanuel Žiofre.

Emanuel Žiofre
foto: PRINTSCREEN/PINK TV

- Za nas je veoma važno da umemo da kažemo hvala, i moramo da pokažemo izuzetno. Iskoristio bih još jednom priliku da pozovem sve da se vakcinišu jer mi nemamo snažnije oružje u borbi protiv korona virusa. Izrađujemo jednu vakcinu, izrađivaćemo i drugu. Velika je trka u svetu - rekao je predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: PRINTSCREEN/PINK TV

- Ne mogu da verujem da neko i dalje veruje u ugrađivanje čipa nakon vakcinacije. Da li je moguće da dotle idemo? Kao da slušam priče iz 16. veka. Molim vas budite odgovorni. Ako niste prema sebi, budite odgovorni prema svojoj okolini. Šta god poželite u našim bolnicama, dobićete... Samo nam recite šta još treba da uradimo, da biste se vakcinisali - naveo je predsednik odgovarajući na pitanja novinara.

Poseta Angele Merkel

Predsednik se nadovezao i na posetu nemačke kancelarke, Angele Merkel Srbiji.

- Mnogo toga sam naučio, video, razumeo od Angele Merkel, zahvalan sam joj na svemu. I da budem iskren bio mi žao jutros kada je odlazila. Nisam siguran kada ćemo je ponovo ugostiti u Srbiji. A mnogo sam srećan zbog onoga o čemu je govorila o našoj ekonomiji i zbog odnnosa koji smo uspeli da uspostavimo. Da jedna velika Nemačka pokazuje takav respekt prema jednoj maloj Srbiji - rekao je predsednik.

30 miliona evra za trogodišnji program

Vozila su nabavljena sredstvima IPA 2020 kroz Projekat EU za lokalni razvoj (EU PRO PLUS), koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS). Inače, cilj programa EU za lokalni razvoj EU PRO Plus je da doprinese sveukupnom društvenom i ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u Šumadiji, zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji.

Bonus video:

01:49

DA SMO SE VAKCINISALI NA VREME NE BI SE RAZMATRALE PROPUSNICE! Dr Stašević: Vakcina je dokazano sredstvo za borbu sa pandemijom

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.