VUČIĆ: Strah od onog što nas čeka nakon Merkel, trudićemo se da imamo najbolje moguće odnose
Aleksandar Vučić, Foto: Aleksandra Ćolić

ZNAČAJNO

VUČIĆ: Strah od onog što nas čeka nakon Merkel, trudićemo se da imamo najbolje moguće odnose

Vučić je istakao da god bude novi nemački kancelar, Srbija će se "truditi da ima najbolje moguće odnose", i dodao da će "i za godinu dana imati samo reči hvale o Merkel"

Objavljeno: 20:28h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne zna kako će izgledati saradnja sa budućim nemačkim kancelarom, koji će zameniti Angelu Merkel, i da zbog toga "pomalo oseća strah"."Sad se pitam a ko će to iz Evrope da nas pozove i da nam kaže da moramo da budemo odgovorniji, da gradimo više puteva, auto-puteva, pruga, umesto što ćemo da se svadjamo preko plota", rekao je Vučić novinarima u Palati "Srbija" nakon sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Vučić je istakao da god bude novi nemački kancelar, Srbija će se "truditi da ima najbolje moguće odnose", i dodao da će "i za godinu dana imati samo reči hvale o Merkel".

Prema njegovim rečima, Merkel je "bila i jeste nesumnjivi lider Evrope" i dodao da je ona bila jedina koja je mogla da "podigne slušalicu, pozove nekoga od nas (lidera zemalja Zapadnog Balkana) i da utiče na dogadjaje u regionu".

"Imali smo mir sve ovo vreme. Prolazili smo kroz najturbulentniji period od migracija i sećate se kakve je krize sve to izazivalo ovde u regionu i uz podršku Nemačke i Angele Merkel to smo prevazilazili. Imali smo i koronu i teške ekonomske stvari i uz podršku Nemačke to prevazilazili i ulazili preko Brisela i EU u sve veći broj infrastrukturnih projekata na kojima smo zajednički radili", istakao je Vučić.

On je dodao da se rezultati nemačke kancelarke mogu videti i na saradnji Srbije i Albanije, kao i da se poslednji susret predstavnika te dve zemlje, pre onog koji je Merkel organizovala, dogodio 1947. godine.

"A danas, posle samo nekoliko godina od početka Berlinskog procesa, (premijer Albanije) Edi Rama i ja se čujemo svakih sedam do deset dana, vidimo se svakih mesec dana, razgovaramo o svemu, gradimo puteve, autoputeve, otvaramo granice", rekao je Vučić.

Nemačka kancelarka Angela Merkel boravi u Srbiji u sklopu oproštajne posete Zapadnom Balkanu.

Bonus video:

POSETA MERKELOVE SRBIJI: Poruka koju donosi sa sobom
00:40

POSETA MERKELOVE SRBIJI: Poruka koju donosi sa sobom

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media