POSLANICI SKUPŠTINE SRBIJE danas o Zakonu o zaštiti potrošača
Skupština Srbije, Foto: Ana Paunković

VANREDNA SEDNICA

POSLANICI SKUPŠTINE SRBIJE danas o Zakonu o zaštiti potrošača

Na dnevnom redu nove vanredne sednice, Skupština Srbije razmatraće i Predlog zakona o potvrdjivanju sporazuma vlada Srbije i Maroka o saradnji u oblasti odbrane.

Objavljeno: 08:10h

Poslanici Skupštine Srbije započeće danas raspravu o Predlogu zakona o zaštiti potrošača, kojim bi trebalo da bude uspostavljen institucionalni okvir za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova, i uvedena bolja zaštita putnika i viši nivo odgovornosti u radu potrošačkih udruženja.

Kako je navedeno u obrazloženju predloga, novi zakon potreban je zbog nepostojanja preciznog broja potrošačkih sporova koji se vode pred sudovima, nepostojanja efektivne kazne, i zbog neuskladjenosti potrošačkog prava Srbije sa novim propisima EU.

U obrazloženju se dodaje da su tokom primene dosadašnjeg Zakona o zaštiti potrošača uočeni nedostaci koji sprečavaju njegovu potpunu primenu u praksi.

Na dnevnom redu nove vanredne sednice, Skupština Srbije razmatraće i Predlog zakona o potvrdjivanju sporazuma vlada Srbije i Maroka o saradnji u oblasti odbrane.

Kako je navedeno, saradnja može obuhvatiti oblasti obuke i vojne vežbe, industriju odbrane, logističku podršku, informacionu bezbednost, razmenu iskustava, vojno zdravstvo, vojnu istoriju i muzeologiju.

Na dnevnom redu je i sporazum sa Rusijom o osnivanju i uslovima delatnosti kulturno-informativnih centara, čiji su osnovni zadaci učešće u realizaciji programa bilateralne društvene, kulturne, naučnotehničke i informativne saradnje.

Poslanici bi trebalo da potvrde i Okvirni sporazum o zajmu od 32 miliona evra za projekat Studentsko stanovanje, kao i Amandman na Montrealski protokol o supstancama koje oštećuju ozonski omotač.

Poslanici će razmotriti i sporazum Srbie i Nemačke o saradnji u oblasti odbrane, kako je navedeno "na načelima jednakosti, reciprociteta i zajedničkih interesa".

Biće reči i o izmenama sporazuma sa Ukrajinom o ukidanju viza za njihove državljane, predlogu odluke o izboru viceguvernera Narodne banke Srbije, kao i o kadrovskim izmenama u skupštinskim odborima.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.