Vučić i Zorčič: Poseta slovenačke delegacije Srbiji potvrda prijateljstva dve zemlje (FOTO)
Aleksandar Vučić, Igor Zorčič, Foto: Printscreen Instagram / buducnostsrbijeav

SARADNJA

Vučić i Zorčič: Poseta slovenačke delegacije Srbiji potvrda prijateljstva dve zemlje (FOTO)

Vučić je ukazao na značaj parlamentarne saradnje i svih drugih oblika srpsko-slovenačkih veza, posebno u oblasti ekonomije

Objavljeno: 14:34h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik parlamenta Slovenije Igor Zorčič saglasili su se danas u Beogradu da je poseta slovenačke delegacije potvrdila prijateljstvo i partnerstvo dve zemlje.

Vučić je ukazao na značaj parlamentarne saradnje i svih drugih oblika srpsko-slovenačkih veza, posebno u oblasti ekonomije, u kojoj se ostvaruje sve više ulaganja na obe strane, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

On je, kako se navodi, istakao i značaj podrške Slovenije evropskom putu Srbije, posebno tokom šestomesečnog slovenačkog predsedavanja Evropskoj uniji, započetog 1. jula.

Zorčič, predsednik Državnog zbora Slovenije, rekao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan jedan od prioriteta slovenačkog predsedavanja Uniji i da Ljubljana pridaje veliki značaj održavanju Samita EU i Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

On je pozdravio inicijativu Otvoreni Balkan, u kojoj učestvuju Srbija, Severna Makedonija i Albanija, kao način za bližu saradnju u regionu, dodaje se u saopštenju.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.