TVITER JE POLITIČKO ORUŽJE U RUKAMA CIE I PENTAGONA: Vučić u ćirilici o cenzuri medija
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/ TV Happy

stav

TVITER JE POLITIČKO ORUŽJE U RUKAMA CIE I PENTAGONA: Vučić u ćirilici o cenzuri medija

Predsednik Vučić je potom kazao da na taj način smanjuju vidljivost etiketiranim medijima, čime im oduzimaju čitanost i novac

Objavljeno: 22:25h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras komentarisao najnoviji potez Tvitera i označavanje medija na toj društvenoj mreži.

Vučić je regionalnu kampanju protiv Antonijevića uporedio sa tviterovim postupkom.

- Protiv Antonijevića se vodila cela regionalna kampanja, i mnogi su tražili da se podržavaju antisrpski filmovi. To je ista priča kao sa ovime što je tviter uradio. Vi govorite da se svako ko se ne slaže sa vama nije normalan, i imate pravo da ga tučete - rekao je Vučić.

On je podsetio i kada je traženo da se provere poreski podaci NVO u Srbiji, zbog čega su mnogi od njih vikali da je u pitanju etiketiranje.

- A onda vidite u stvari ko su pravi cenzori. Ja nemam tu dlake na jeziku, nemam strah, i rekao sam da me isključe i izbrišu nalog. Naći ću ja način da dođem do naroda, pošto ja ne idem na odmor. Oni prave pravu cenzuru. Etiketirali su ljude i redakcije, kojima su stavili tu nalepnicu, u moralnom, političkom i svakom drugom smislu. Nisu etiketirali tajkunske medije koji podržavaju Belivuka, ili peru pare preko Luksemburga. Etiketirali su ljude koji nisu finansirani od strane države. Tu etiketu nema ni BBC, ni Glas Amerike, ali ni hrvatski ili crnogorski javni servis - kaže Vučić, i ističe da je to političko oruđe u rukama CIA ili Pentagona.

Predsednik Vučić je potom kazao da na taj način smanjuju vidljivost etiketiranim medijima, čime im oduzimaju čitanost i novac.

- Kada ukucate ime Aleksandar Vučić, imate 5.000 vesti koje je objavio "Alo". Ali nećete videti nijednu, već samo one koje su objavili mediji u vlasništvu tajkuna. Oni im dižu čitanost i gledanost, a sve druge spuštaju. Tako se sprovodi moderna cenzura. I onda dođu da vam kažu "kakvi su to izbori". I onda "Danas", podlistak Šolaka i Đilasa, ima tri puta veću vidljivost.

Vučić je rekao da ovakve cenzure nikada nije bilo.

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.